Se strică vremea în următoarele zile. ANM anunță cod galben de frig, ploi și vijelii

Se strică vremea în următoarele zile. ANM anunță cod galben de frig, ploi și vijelii
Sursa: ANM
Publicat: 09/04/2022, 14:55
Actualizat: 09/04/2022, 14:57

Meteorologii au emis, sâmbătă, o informare meteo de vreme deosebit de rece, vijelii și grindină în toată țara. Mai bine de jumătate de țară este sub atenționare de vreme rea.

Astfel, în intervalul sâmbătă ora 13.00 – marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Sâmbătă, în regiunile intracarpatice, iar duminică în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Meteorologii au emis atenționări Cod galben

Sursa: ANM

Prima avertizare a fost emisă pentru ziua de sâmbătă, între orele 13.00 – 21.00, fiind anunțate intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină”, conform ANM.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

A doua alertă este în vigoare de duminică, ora 3.00, până luni, ora 9.00, iar meteorologii spun că va ninge și va fi furtună la munte.

„La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte”, prognozează meteorologii.

Citește și

Un val de aer polar va cuprinde Europa. Când ajunge în România și ce temperaturi vom avea

Cum va fi vremea de Paște 2022 și de 1 Mai. Ți-ai făcut planuri de ieșit la iarbă verde?

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult