Temperaturile vor fi ușor mai mici decât cele normale zilele următoare. Cum va fi vremea până la începutul lunii septembrie

Temperaturile vor fi ușor mai mici decât cele normale zilele următoare. Cum va fi vremea până la începutul lunii septembrie
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09/08/2022, 09:13

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi schimbătoare în următoarele patru săptămâni. Dacă în prima parte a intervalului, temperaturile vor fi moderate în aproape toată țară, apoi vor crește.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna 08-15 august, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, nord-estice și sud-vestice, iar în sud-estul extrem acestea vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în centru, nord-est și la munte.

Vremea din primele zile din septembrie

În săptămâna următoare, 15-22 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Meteorologii spun că în săptămâna 22-29 august, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Potrivit ANM, în săptămâna 29 august-05 septembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

Tags: