VREMEA. COD GALBEN de ninsori, viscol, vânt și polei în aproape toată România. Cum se circulă pe drumurile naționale și autostrăzi

31 de județe și Capitala se află sub avertizare de cod galben de ninsori, viscol, vânt și polei până sâmbătă seară.

UPDATE 15:10 Conform datelor furnizate de Prefectura Dâmbovița, peste 1.600 de consumatori din localitățile Râu Alb, Cândești, Hulubești și Ludești nu au curent electric din cauza vremii. Cele mai multe familii afectate sunt în localitatea Hulubești, unde pentru 520 de consumatori este întreruptă alimentarea cu electricitate.

Alte 450 de familii din Ludești și 400 de abonați din Râu Alb nu au, de asemenea, curent electric. La Cândești, pentru 240 de consumatori este, de asemenea, întreruptă alimentarea cu energie electrică.

UPDATE 13:30 Peste 200 de utilaje de deszăpezire intervin în Capitală.

UPDATE 13:15 La această oră, traficul rutier pe DN1 București – Brașov se desfășoară cu dificultate din cauza numărului foarte mare de autovehicule pe Valea Prahovei, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române. Traficul se desfășoară cu viteză redusă în zonele Bărcănești, Comarnic, Sinaia, Bușteni și Predeal (coloana măsoară aproximativ 1- 1,5 kilometri).

UPDATE 09:16 Până în acest moment nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile.

UPDATE 9:08 Din cauza vântului puternic, toate porturile din județul Constanța au fost închise traficului maritim și fluvial.

VREMEA. Avertizarea este valabilă din 26 decembrie, ora 20 până în 27 decembrie, ora 20, când se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei.

În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și local în centrul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ninge și se va depune strat de zăpadă, ce va depăși local 20 cm.

În Dobrogea, iar în prima parte a nopții de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie și în Muntenia și Oltenia, precipitațiile vor fi mixte și, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 45 -55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Atenționarea este valabilă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Totodată, un nou cod galben va fi în vigoare în intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 23, când se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei în 35 de județe ale României.

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Lunca Dunării și în Dobrogea precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea și în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Atenționarea este valabilă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara, Caraș Severin, Timiș, Arad, Botoșani și Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii