VREMEA. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni și de 1 Mai

VREMEA. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni și de 1 Mai
Publicat: 22/04/2014, 16:23
Actualizat: 04/02/2019, 22:54

Conform prognozei ANM pentru perioada 21 aprilie – 4 mai, în Banat, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi în medie de 22-23 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice, dar în general se vor înregistra temperaturi de 19 – 21 de grade ziua. Temperaturile din timpul nopții vor fi în creștere ușoară în primele zile, până la o medie regională de 11 – 12 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 8 – 9 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

În Crișana, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu valori maxime, în medie, de 22 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, se vor înregistra temperaturi, în medie, de 18 – 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi în creștere ușoară în primele zile, până la o medie regională de 10 – 11 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 8 – 9 grade.

Și în această regiune, probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

În Transilvania, temperaturile în primele zile ale intervalului de prognoză vor fi, în medie, de 20 – 22 de grade, apoi, până în 4 mai, se vor înregistra, în medie, temperaturi de 17 – 19 grade. Temperaturile minime nocturne vor fi în creștere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8 – 9 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în general în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 6 – 7 grade.

În Maramureș, vremea va fi caldă în primele zile, cu o medie a temperaturilor de 21 – 22 de grade, apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cu valori între 17 și 19 grade. În timpul nopții, temperaturile minime vor fi în creștere ușoară în primele zile, ajungând până la 10 grade, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 7- 9 grade.

Află prognoza meteo de pe vremea.apropo.ro

Probabilitatea de ploaie atât în Transilvania, cât și în Maramureș va fi relativ ridicată în aproape toate zile intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

În Moldova, până miercuri se vor înregistra temperaturi de 21 – 22 de grade, apoi valorile termice vor scădea, în medie, spre 18 – 16 grade, apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o încălzire ușoară a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar până la începutul lunii mai nu se mai întrevăd oscilații semnificative ale regimului termic diurn. Temperaturile nocturne se vor încadra, în medie, între 7 și 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie și începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată în fiecare zi, începând de marți 22 aprilie, iar în intervalul 24 – 25 aprilie, va ploua pe arii mai extinse și vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea, până miercuri vor fi temperaturi maxime de 19 grade, apoi, în perioada 24-29 aprilie, vor scădea la 16 grade, iar din 30 aprilie până în 4 mai, maximele termice se vor situa din nou în jurul valorii de 19 grade. Temperaturile din timpul nopții se vor încadra între 9 și 11 grade.

Începând de miercuri 23 aprilie și până în 30 aprilie, în Dobrogea se vor semnala sporadic ploi de scurtă durată, aproape în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariție pe arii mai extinse în 24, 25, 27 și 29 aprilie. După 30 aprilie, șansele de ploaie se vor diminua treptat.

În Muntenia, temperaturi de 22 de grade se vor înregistra până miercuri, apoi vor scădea spre 19 grade, din 24 până în 28 aprilie, iar din 29 aprilie vor crește din nou la 21 de grade. Temperaturile minime nocturne se vor încadra între 8 și 11 grade, iar diferențele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, când vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade.

Și în această regiune va ploua temporar, între 23 și 30 aprilie, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și, posibil, mai importante cantitativ va fi în 23 – 25 aprilie, precum și în zilele de 26, 27 și 29 aprilie. După 30 aprilile, șansele de ploaie se vor diminua treptat.

În Oltenia, atât temperaturile din timpul zilei, cât și mediile termice nocturne nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptâmâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea ușor, de la o medie de 21 – 22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie și până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 8 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză.

Ploi pe arii mai extinse și izolat mai însemnate cantitativ s-ar putea înregistra în intervalul 23 – 30 aprilie. În rest, ploile se vor semnala sporadic și vor fi
slabe cantitativ.

La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12 – 14 grade și minime ce vor urca de la o valoare medie de 2 – 3 grade până spre 5 – 6 grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 și 12 grade, iar noaptea între 2 și 4 grade, în medie.

În cele două săptămâni, la munte sunt așteptate ploi, iar în zilele de 24, 25 și 28 aprilie s-ar putea cumula cantități de apă mai însemnate.

Estimarea ANM pentru următoarele două săptămâni este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată de la Reading, Anglia.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?