VREMEA DE PAȘTE. Cum va fi VREMEA în acest weekend

VREMEA DE PAȘTE. Cum va fi VREMEA în acest weekend
Publicat: 17/04/2014, 15:17
Actualizat: 09/01/2020, 00:08

VREMEA DE PAȘTE.„Există semnalul că temperaturile de Paști vor fi ca cele de Florii, cum spune și tradiția”, spus Georgescu, citată de Stirileprotv.ro. Asta înseamnă, practic, că vom avea un Paște ploios.

ÎN ȚARĂ( vineri): Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în sudul, centrul și estul țării. Cantitățile de apă cumulate vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în cursul zilei în Oltenia, Muntenia și zona Carpaților de Curbură, iar noaptea în Moldova și în vestul și nordul Olteniei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, pe spații restrânse va ploua slab și sunt posibile descărcări electrice. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge la rafală 55…60 km/h, iar în zona Carpaților Orientali vor depăși 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13…14 grade în Oltenia, în sudul Banatului și pe litoral și 22 de grade în Maramureș, iar cele minime se vor situa între 6 și 11 grade.

ÎN ȚARĂ(sâmbătă): În vestul, sud-vestul și centrul țării vremea se va răci, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și trecător ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fitemporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi ziua.Vântul va aveaintensificări temporare, cu precădere în jumătatea de est ateritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 9…10 grade în Oltenia și 19…20 de grade în Maramureș. Temperaturile minime vor fi cuprinse între2 și10 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiuni.

LA BUCUREȘTI(vineri): Cerul va fi noros și temporar, îndeosebi în cursul zilei, va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Iată mai jos cum va fiVREMEA DE PAȘTE în fiecare regiune a țării, conform ANM:

MUNTENIA. VREMEA DE PASTE 2014. Valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, ceea ce înseamnă maxime de 19…20 de grade și minime de 7…8 grade. De Sărbătorile Pascale sunt posibile ploi pe arii relativ extinse, dar cantitățile de apă vor fi mai însemnate până sâmbătă noaptea. În celelalte zile probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai redusă.

DOBROGEA. VREMEA DE PASTE 2014. Din 19 aprilie vremea se încălzește treptat, media maximelor termice ajungând la valorea de 18 grade până în data de 27 aprilie. Minimele nocturne vor oscila în jurul a 7 grade, crescând treptat până la medii de 9…10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată, cu precădere între 15 și 19 aprilie când, local, se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA. VREMEA DE PASTE 2014. Vremea rămâne mai rece decât în mod obișnuit până duminică, apoi valorile termice se vor apropia de normele climatologice. Minimele nocturne vor oscila foarte puțin până pe 20 aprilie și se vor situa în jurul unei medii de 4 grade, apoi vor crește până la medii de 7…8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată în fiecare zi.

TRANSILVANIA. VREMEA DE PASTE 2014. Vremea va fi destul de rece pentru această perioadă, când mediile valorilor termice diurne se vor încadra între 8 și 11 grade, revenind la nomalul termic al perioadei în weekend. Media temperaturilor minime se va menține ușor pozitivă, între 1 și 4 grade, iar diferențele de la o noapte la alta sunt nesemnificative. Ploile vor fi semnalate pe arii relativ extinse, cantități mai mari de apă fiind așteptate și în zilele de 18 și 22 aprilie.

OLTENIA. VREMEA DE PASTE 2014. Temperaturile vor fi cu 6…8 grade mai scăzute decât mediile climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii aprilie. Valorile termice vor continua să crească ușor, ajungând până la valori medii de 20 de grade. Va ploua aproape zilnic.

MARAMUREȘ. VREMEA DE PASTE 2014. Vremea se menține ușor mai caldă decât ar fi normal în a treia decadă a lunii aprilie. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade pe 15 aprilie pănâ la 1 grad în 16 aprilie, apoi tendința va fi de creștere, spre temperaturi medii nocturne în jurul valorii de 6 grade.

BANAT. VREMEA DE PASTE 2014. Începând cu data de 18 aprilie, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat, spre o medie de 20 de grade. Același parcurs îl vor avea și minimele termice nocturne, care, după o scădere bruscă la începutul intervalului, până la o medie de 2…3 grade, vor reveni treptat la valori normale pentru a treia decadă a lunii aprilie, adică în jurul a 8 grade. Sunt posibile ploi slabe de scurtă durată în fiecare zi a intervalului, însă în perioada 16-19 aprilie, izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

CRIȘANA.VREMEA DE PASTE 2014. Începând cu data de 18 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. Astfel, valorile termice diurne se vor încadra, în medie, între 18 și 21 de grade. Evoluția mediei minimelor nocturne este asemănătoare: de la 5 grade în Săptămâna Mare urmează o scădere cu aproximativ 4 grade, apoi o creștere ușoară până la valori normale, adică 6…8 grade. În perioada 14 și 22 aprilie va ploua, posibil mai însemnat cantitativ la începutul intervalului. În celelalte zile probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai redusă.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Locul din România care îți taie răsuflarea. Parcă este desprins din basme
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Dieta oamenilor din Paleolitic nu era chiar așa cum s-a crezut până acum