Vremea în România în următoarele două săptămâni: Prognoza meteo pentru București și țară

Vremea în România în următoarele două săptămâni: Prognoza meteo pentru București și țară
Publicat: 19/10/2015, 15:43

VREMEA ANM în perioada 19 octombrie- 1 noiembrie 2015: La București, Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă a anului, caracterizată prin medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 20 de grade și valori nocturne situate în jurul a 10…11 grade. Treptat însă, regimul termic va marca o scădere, astfel încât, între 22 octombrie și 1 noiembrie, va fi caracterizat de temperaturi maxime de 13…14 grade și minime de 4…6 grade, valori apropiate de normele specifice ultimei decade a lunii octombrie.

Ploi slabe cantitativ sau burnițe se vor semnala, izolat și trecător, aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză și doar între 19 și 21 octombrie va crește probabilitatea pentru cumularea unor cantități de apă mai însemnate.

VREMEA ANM în perioada 19 octombrie- 1 noiembrie 2015: La munte, În primele zile vremea va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu maxime termice, în medie, de 8…10 grade și minime de 3…5 grade. Dar ulterior vremea se va răci, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, caracterizat prin temperaturi diurne de 5…6 grade și minime nocturne situate în jurul pragului de îngheț, respectiv situate între -2 și 0 grade.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, în aproape fiecare zi a intervalului de prognoză, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ și pe arii restrânse. Excepție vor face zilele de 19 și 20 octombrie, când ploile se vor semnala pe arii extinse și izolat se vor cumula cantități de apă mai importante, scrie B365.

VREMEA ANM în perioada 19 octombrie- 1 noiembrie 2015: În DOBROGEA, primele zile vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu temperaturi maxime de aproximativ 19 grade și minime de 12…13 grade, în medie regională. Începând din data de 21 octombrie, vremea se va răci, iar regimul termic va reveni la normal, urmând a se înregistra valori medii de 12…14 grade ziua și 6…8 grade noaptea, ce se vor menține, cu mici variații, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse și izolat mai importante cantitativ va fi mai ridicată între 20 și 22 octombrie și, din nou, în jurul datei de 27 octombrie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză doar izolat și trecător va ploua slab sau va burnița.

VREMEA ANM în perioada 19 octombrie- 1 noiembrie 2015: În TRANSILVANIA, vremea va fi caldă la începutul intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor diurne de 17 grade și ale minimelor nocturne de 7…9 grade. Apoi va avea loc un proces de răcire, care va determina revenirea la un regim termic normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, astfel încât, în intervalul 21 octombrie – 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 10 și 12 grade. Mediile temperaturile minime, destul de ridicate în primele nopți, când se vor înregistra valori de 7…9 grade, vor marca o scădere treptată, iar în intervalul 22 octombrie – 1 noiembrie se vor situa, în general, între 1 și 3 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei.

Va ploua pe arii extinse și local mai important cantitativ pe 19 și 20 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi slabe sau burnițe se va menține ridicată și în celelalte zile ale intervalului de prognoză.

VREMEA ANM în perioada 19 octombrie- 1 noiembrie 2015: În MOLDOVA, în prima săptămână de prognoză vremea se va răci treptat, de la valori medii de 16 grade ziua și aproximativ 9 grade noaptea la începutul intervalului, spre maxime diurne de 10 grade și minime nocturne de 3…4 grade, în jurul datei de 25 octombrie. În a doua săptămână, regimul termic nu va avea variații importante, iar mediile termice vor fi comparabile cu mediile multianuale specifice perioadei, respectiv temperaturi diurne de 10…11 grade și nocturne de 3…4 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ va fi mai mare pe 20 octombrie, după care aproape în fiecare zi se vor semnala ploi slabe cantitativ sau burnițe, dar numai trecător și izolat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete