VREMEA. PROGNOZA METEO ANM 6-15 decembrie 2013. CUM VA FI VREMEA și când revin NINSORILE

VREMEA. PROGNOZA METEO ANM 6-15 decembrie 2013. CUM VA FI VREMEA și când revin NINSORILE
Publicat: 05/12/2013, 12:17
Actualizat: 10/01/2020, 08:09

VREMEA. PROGNOZA METEO 6-15 decembrie 2013: cum va fi VREMEA și când vin NINSORILE. Începând cu data de 6 decembrie, ziua de SFÂNTUL NICOLAE și MOȘ NICOLAE, precipitațiile revin în majoritatea țării, mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.

VREMEA. ANM a emis o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru 19 județe, valabilă în perioada 6 decembrie – 7 decembrie.

În intervalul menționat, în zona de munte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, apoi și în celelalte masive. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 km/h și pe crestele înalte de peste 100 km/h, viscolind zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55….60 km/h), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse.

ANM a emis un cod galben de ceață și pentru județele Satu-Mare și Mureș. Avertizarea este valabilă pentru data de 5 decembrie. Ceața ce determina scăderea vizibilității orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m.

Iată mai jos CUM VA FI VREMEA și care este PROGNOZA METEO pentru intervalul 6-15 decembrie 2013.

VREMEA. În zona Munteniei, până în data de 7 decembrie, vor fi temperaturi normale pentru această perioadă a anului, respectiv medii ale maximelor de 4 — 6 grade. Media temperaturilor minime, de -5…-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Începând din 8 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât în timpul zilei, ale căror medii se vor situa între—2 și 2 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -7…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind posibile pentru zilele de 13-15 decembrie. Până spre data de 7 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori, în general slabe cantitativ.

VREMEA.La munte, spre sfârșitul perioadei de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele normale, cu maxime în medie de -2 și 2 grade, iar minime între -8 și -4 grade. Mai rece va fi vremea în intervalul 7-13 decembrie, când media valorilor nocturne va coborî sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi între -10 și -6 grade. Probabilitatea de ninsoare va fi mare în special în ziua de 7 decembrie când ninsorile pot fi local mai consistente.

VREMEA.În Oltenia, până în data de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor între 3 și 6 grade. În schimb, media temperaturilor minime, respectiv -5…-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Începând din 8 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 1 grad, cât și în privința minimelor, cu medii de -7…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind posibile pentru ultimele zile. Îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.

Potrivit prognozei ANM, în zona Dobrogei, începând din 8 decembrie se estimează valori în scădere, cu medii de 0-2 grade, în creștere ușoară doar în ultimele zile. În privința temperaturilor minime, acestea se mențin mai mici decât cele caracteristice primei jumătăți a lunii decembrie aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, astfel că media va fi de -4…-2 de grade. Până în jurul datei de 7 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori slabe cantitativ.

VREMEA.În Moldova, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general peste cele normale pentru perioada din an, respectiv maxime de 4-6 grade. După data de 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință sunt de așteptat temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și 0 grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-7 grade. Între 6 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori slabe.

VREMEA.În regiunea Transilvaniei, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7…-6 grade, chiar mai scăzute, -10…-8 grade, între 9 și 12 decembrie. După data de 7 decembrie, regimul maximelor va avea o abatere negativă față de mediile climatologice, fiind de așteptat medii diurne negative, între—5 și—2 grade. Începând cu 6 decembrie, crește probabilitatea de apariție a ninsorilor, în general slabe cantitativ.

VREMEA.În zona Banatului, începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și zero grade, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-5 grade, valori în creștere ușoară fiind estimate pentru 13-15 decembrie. Între 6 și 9 decembrie, sunt de așteptat precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.

VREMEA.În zona Maramureșului, media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific începutului de decembrie și va fi de -5…-4 grade. Începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -3 și -1 grad, cât și în privința minimelor, cu medii de -8…-6 grade. În data de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, iar în rest vor fi condiții de ninsori slabe, în special în a doua săptămână de prognoză.

VREMEA.În regiunea Crișanei, începând din 7 decembrie până spre sfârșitul intervalului de referință, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 și zero grade, cât și în privința minimelor, cu medii între -8 și -5 grade, valori în creștere ușoară fiind estimate pentru 13-15 decembrie. În jurul datei de 7 decembrie va exista probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, local chiar mai consistente, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni se mențin condiții de ninsori slabe. Ninsorile, în general slabe, își vor face apariția după data de 5 decembrie.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb