VREMEA. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Mai

VREMEA. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Mai
Publicat: 21/04/2014, 16:30

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni va ploua aproape în fiecare zi, în partea de vest, de nord și de centru a țării. În sudul și în sud-estul țării va ploua numai până la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit prognozei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Până miercuri se vor înregistra temperaturi de 25-26 de grade. Apoi temperaturile vor scădea puțin.

Potrivit prognozei de la ANM, până pe 4 mai vremea va fi capricioasă și ploioasă.

BANAT. Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 19…21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creștere ușoară în primele zile, până la o medie regională de 11…12 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

CRIȘANA. Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă de aprilie, cu valori maxime în medie de 22 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, sunt de așteptat oscilații termice în general în jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne mediate pe regiune de 18…20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi în creștere ușoară în primele zile, până la o medie regională de 10…11 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

TRANSILVANIA. Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în creștere de la 20 la 22 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creștere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8…9 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în
general în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 6…7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în aproape toate zile intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante.

MARAMUREȘ. Vremea va fi caldă în primele zile, cu o medie a maximelor de 21…22 de grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cu valori diurne mediate pe regiune între 17 și 19 grade. Minimele termice nocturne vor fi în creștere ușoară în primele zile, până la o medie regională de 10 grade, depășind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârșit de aprilie și început de mai, respectiv 7…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai importante, cu precădere la sfârșitul primei săptămâni.

MOLDOVA. În primele trei zile, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor diurne în jur de 21…22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, spre 18….16 grade – temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul celei de-a doua saptămâni de prognoză se estimează o încălzire ușoară a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar până la începutul lunii mai nu se mai întrevăd oscilații semnificative ale regimului termic diurn.
Minimele nocturne se vor încadra, în medie, între 7 și 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie și începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată în fiecare zi, începând cu data de 22 aprilie, iar în intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse și vor posibile cantități de apă mai însemnate.

DOBROGEA. Maximele diurne se vor situa în jurul unei medii de 19 grade în primele trei zile ale intervalului și din nou în perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind ușor mai ridicate decât temperaturile normale ale perioadei. În restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor înregistra temperaturi maxime în medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele nocturne nu vor avea oscilații importante, urmând a se încadra între 9 și 11 grade. În intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurtă durată se vor semnala sporadic, în aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariție pe arii mai extinse în 24 – 25 aprilie, 27 și 29 aprilie. După data de 30 aprilie, șansele de ploaie se vor diminua treptat.

MUNTENIA. Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi să crească ușor la 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 și 11 grade, iar diferențele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, cand vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade. Între 23 și 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 – 25 aprilie, precum și în zilele de 26, 27 și 29 aprilie. După 30 aprilile, șansele de ploaie vor diminua treptat.

OLTENIA. Atât regimul termic mediu diurn al aerului, cât și cel nocturn nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptâmâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea ușor, de la o medie de 21…22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie și până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 8 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea apariției a ploilor pe arii mai extinse și izolat, posibil, mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 23 – 30 aprilie, iar în rest ploile se vor semnala sporadic și vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE. În primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12…14 grade și minime ce vor urca de o valoare mediată de 2…3 grade până spre 5…6 grade. Apoi, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 și 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 și 28 aprilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară