RED HOT CHILI PEPPERS LA BUCUREȘTI. 45.000 de oameni la primul concert pe Arena Națională. FOTO+VIDEO

Publicat: 01/09/2012, 08:59
Actualizat: 29/07/2014, 22:26

Trupa Red Hot Chili Peppers a făcut din prima ei venire la București o seară de neuitat pentru peste 45.000 de oameni, veniți să vadă live formația ale cărei hituri se aud de peste 20 de ani pretutindeni, dar și să ia parte la primul concert de pe Arena Națională, scrie Mediafax.

Bucureștiul și-a adăugat un nou nume de calibru în istoria marilor concerte găzduite, despre care s-a vorbit și se va vorbi în continuare, de această dată având și un loc de desfășurare pe măsură – Arena Națională. O mare de oameni a pășit prima dată pe gazonul stadionului, umplut și în tribune și pe peluze aproape până la refuz cu ocazia multașteptatului concert.

S-a intrat fără a se aștepta prea mult, s-a și băut bere din abundență, organizarea făcând față cu brio mulțimii.

Trupa Red Hot Chili Peppers nu a întârziat să urce pe scenă, concertul începând cu puțin înainte de ora 21.00, după mai multe reprize de chemări nerăbdătoare.

Inconfundabilii Red Hot Chili Peppers au demonstrat că n-au fost așteptați degeaba și au adus la București show-ul grandios care era anunțat, cu acea energie fantastică de pe scenă până în ultimele rânduri de scaune.

În funcție de locul ocupat, cei din public au avut păreri împărțite privind sonorizarea. În fața scenei s-a auzit, se pare, impecabil, în restul gazonului era perceput un ecou, iar mai sus, la peluză, se auzea mai clar. La început a fost prea mare volumul, însă problema a fost remediată și publicul a putut fi auzit cântând în tot stadionul.

Partea vizuală a fost cu adevărat impresionantă, de la felul în care a fost conceput jocul de lumini la proiecțiile alb-negru sau puternic colorate cu trupa pe scenă sau cu alte imagini purtând semnătura formației atât de bine cunoscută din celebrele videoclipuri.

Muzicienii au deschis concertul cu piesa „Monarchy of Roses”, de pe noul album, „I’m With You”, promovat în actualul turneu, și au inclus hiturile „Dani California”, „Can’t Stop”, „Scar Tissue”, „Under the Bridge”, „Californication”, „By the Way”, alături de solo-uri la tobe și un duo la bas și chitară, au sărit tot timpul și nici publicul n-a precupețit vreun efort să facă ecou.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Nu se știe câți fani înfocați și câți curioși au fost între cei peste 45.000 de oameni, dar publicul, în ansamblu, a fost cu siguranță cucerit și a arătat-o într-o primire pe măsură pentru trupa americană.

Un banner de mari dimensiuni cu textul „We-ve been waiting since ’83” (Vă așteptăm din ’83 – anul înființării trupei) a fost plimbat prin public, iar pe scenă a fost adus steagul României.

Înainte de bis, publicul a fost vedeta, ecranele de la scenă prezentând mulțimea aplaudând și sărind, după care membrii formației au revenit pe scenă. Primul a fost Chad Smith, care s-a uitat îngrozit și și-a dus mâinile la urechi, iar după o repriză cu un alt toboșar, au venit și ceilalți – Flea mergând în mâini – și au oferit un ultim hit – „Give It Away”.

Apoi au mulțumit rând pe rând. Flea a strigat că este foarte bucuros să cânte pentru cei aflați la concert și a vorbit despre importanța muzicii, fie ea jazz sau rap, care creează un singur popor – „one people”.

Iar Chad a împărțit cu generozitate bețe de tobe în mulțime, coborând și de pe scenă să ajungă la cât mai mulți, iar apoi a trecut și el la microfon să transmită României că a fost „fucking amazing” și să mulțumească.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Înființat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) și Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu „The Red Hot Chili Peppers” (1984) și continuând cu „Freaky Styley” (1985), „The Uplift Mofo Party Plan” (1987), „Mother’s Milk” (1989), „Blood Sugar Sex Magik” (1991), „One Hot Minute”, „Californication” (1999), „By the Way” (2002), „Stadium Arcadium” (2006) și „I’m with You” (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, și a câștigat șapte premii Grammy.

Red Hot Chili Peppers a revenit în forță pe piața muzicală în vara acestui an, odată cu lansarea materialului discografic „I’m With You”, al 10-lea album de studio din cariera grupului californian, după o pauză de cinci ani și după plecarea chitaristului John Frusciante.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
AUSTRIA dă lovitura finală. Decizia ce se pregătește la Viena: Opriți nebunia!
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb