RED HOT CHILI PEPPERS LA BUCUREȘTI. 45.000 de oameni la primul concert pe Arena Națională. FOTO+VIDEO

Publicat: 01/09/2012, 08:59
Actualizat: 29/07/2014, 22:26

Trupa Red Hot Chili Peppers a făcut din prima ei venire la București o seară de neuitat pentru peste 45.000 de oameni, veniți să vadă live formația ale cărei hituri se aud de peste 20 de ani pretutindeni, dar și să ia parte la primul concert de pe Arena Națională, scrie Mediafax.

Bucureștiul și-a adăugat un nou nume de calibru în istoria marilor concerte găzduite, despre care s-a vorbit și se va vorbi în continuare, de această dată având și un loc de desfășurare pe măsură – Arena Națională. O mare de oameni a pășit prima dată pe gazonul stadionului, umplut și în tribune și pe peluze aproape până la refuz cu ocazia multașteptatului concert.

S-a intrat fără a se aștepta prea mult, s-a și băut bere din abundență, organizarea făcând față cu brio mulțimii.

Trupa Red Hot Chili Peppers nu a întârziat să urce pe scenă, concertul începând cu puțin înainte de ora 21.00, după mai multe reprize de chemări nerăbdătoare.

Inconfundabilii Red Hot Chili Peppers au demonstrat că n-au fost așteptați degeaba și au adus la București show-ul grandios care era anunțat, cu acea energie fantastică de pe scenă până în ultimele rânduri de scaune.

În funcție de locul ocupat, cei din public au avut păreri împărțite privind sonorizarea. În fața scenei s-a auzit, se pare, impecabil, în restul gazonului era perceput un ecou, iar mai sus, la peluză, se auzea mai clar. La început a fost prea mare volumul, însă problema a fost remediată și publicul a putut fi auzit cântând în tot stadionul.

Partea vizuală a fost cu adevărat impresionantă, de la felul în care a fost conceput jocul de lumini la proiecțiile alb-negru sau puternic colorate cu trupa pe scenă sau cu alte imagini purtând semnătura formației atât de bine cunoscută din celebrele videoclipuri.

Muzicienii au deschis concertul cu piesa „Monarchy of Roses”, de pe noul album, „I’m With You”, promovat în actualul turneu, și au inclus hiturile „Dani California”, „Can’t Stop”, „Scar Tissue”, „Under the Bridge”, „Californication”, „By the Way”, alături de solo-uri la tobe și un duo la bas și chitară, au sărit tot timpul și nici publicul n-a precupețit vreun efort să facă ecou.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Nu se știe câți fani înfocați și câți curioși au fost între cei peste 45.000 de oameni, dar publicul, în ansamblu, a fost cu siguranță cucerit și a arătat-o într-o primire pe măsură pentru trupa americană.

Un banner de mari dimensiuni cu textul „We-ve been waiting since ’83” (Vă așteptăm din ’83 – anul înființării trupei) a fost plimbat prin public, iar pe scenă a fost adus steagul României.

Înainte de bis, publicul a fost vedeta, ecranele de la scenă prezentând mulțimea aplaudând și sărind, după care membrii formației au revenit pe scenă. Primul a fost Chad Smith, care s-a uitat îngrozit și și-a dus mâinile la urechi, iar după o repriză cu un alt toboșar, au venit și ceilalți – Flea mergând în mâini – și au oferit un ultim hit – „Give It Away”.

Apoi au mulțumit rând pe rând. Flea a strigat că este foarte bucuros să cânte pentru cei aflați la concert și a vorbit despre importanța muzicii, fie ea jazz sau rap, care creează un singur popor – „one people”.

Iar Chad a împărțit cu generozitate bețe de tobe în mulțime, coborând și de pe scenă să ajungă la cât mai mulți, iar apoi a trecut și el la microfon să transmită României că a fost „fucking amazing” și să mulțumească.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Înființat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) și Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu „The Red Hot Chili Peppers” (1984) și continuând cu „Freaky Styley” (1985), „The Uplift Mofo Party Plan” (1987), „Mother’s Milk” (1989), „Blood Sugar Sex Magik” (1991), „One Hot Minute”, „Californication” (1999), „By the Way” (2002), „Stadium Arcadium” (2006) și „I’m with You” (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, și a câștigat șapte premii Grammy.

Red Hot Chili Peppers a revenit în forță pe piața muzicală în vara acestui an, odată cu lansarea materialului discografic „I’m With You”, al 10-lea album de studio din cariera grupului californian, după o pauză de cinci ani și după plecarea chitaristului John Frusciante.

sursa foto Mediafax Silviu Matei

sursa foto Mediafax Silviu Matei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete