Ce spune Gigi Becali despre scrisoarea lui Platini adresată cluburilor din România

Ce spune Gigi Becali despre scrisoarea lui Platini adresată cluburilor din România
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, vineri, la Sport.ro, că avertismentul privind rasismul trimis de președintele UEFA, Michel Paltini, cluburilor din România, prin intermediul FRF, ar putea contribui la oprirea manifestărilor discriminatorii la meciurile de fotbal.
Publicat: 05/10/2012, 16:33
Actualizat: 31/01/2019, 22:34

Becali crede că președintele FRF, Mircea Sandu, l-a informat pe șeful UEFA de incidentele de la meciul Steaua – Rapid, și nu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, apreciind totodată că demersul conducătorului de la Casa Fotbalului a fost unul bun.

„Dacă Platini a scris aia, probabil i-a zis Mircea Sandu. De unde până unde Platini să audă de așa ceva? N-a trimis CNCD nimic la UEFA. Au trimis la FIFA, dacă au trimis. Dar nu cred. Mircea Sandu i-a zis lui Vali: «Bă, vezi că m-a întrebat și Platini ce se întâmplă acolo la voi» Și ca să arate Mircea Sandu că e adevărat ce a spus, l-a pus pe Platini. El poate, că e foarte bun prieten cu Platini. I-o fi spus: «te rog trimite o scrisoare acolo, poate se liniștesc spiritele». Așa cred eu. Și poate chiar e bine ce a făcut Mircea Sandu. L-a rugat pe Platini să trimită o scrisoare. E benefică scrisoarea aia. Scrisoarea lui Platini e bună. Deci Mircea Sandu a făcut un demers bun, zic eu”, a declarat Becali.

Întrebat dacă se așteaptă la manifestări discriminatorii și la meciul Steaua – CFR Cluj, programat duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională, în cadrul etapei a XI-a a Ligii I, finanțatorul stelist a răspuns: „Nu va fi nicio problemă la meciul cu CFR, pentru că șefii de galerie se vor duce la stație și vor vorbi suporterilor. Nu vor fi probleme pentru că galeria Stelei e nebună când n-are Steaua rezultate. Acum sunt așa de bucuroși și așa de fericiți că nu-i mai interesează nici dușmăniile cu Rapid, nici cu câinii, nici cu CFR.”

Președintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis o scrisoare președintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancțiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal, informează, vineri, site-ul oficial al federației.

„Am fost informați cu privire la serioase incidente de sorginte rasistă, care au avut loc în timpul jocului (n.r. – Steaua – Rapid), multe dintre ele prin intermediul bannerelor și scandărilor care se refereau în cel mai inuman mod la comunitățile rome. […] Reiese că, în ultimii ani, multe meciuri dintre cele două echipe au fost marcate de incidente rasiste, numai că interacțiunea pe care am observat-o se află dincolo de orice rivalitate rezonabilă din sportul nostru. Pericolele unor asemenea acte sunt multiple. Țara dumneavoastră va dori să evite deteriorarea reputației sale, care ar putea reieși din imaginea României ca nefăcând parte din comunitatea fotbalului european și din faptul că UEFA ar fi forțată să ia cele mai severe măsuri împotriva cluburilor românești dacă acestea vor etala asemenea practici în competițiile noastre”, se menționeză în scrisoarea semnată de Michel Platini.

Federația Română de Fotbal susține că din adresa președintelui UEFA reies în mod evident preocuparea și îngrijorarea forului continental față de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, precum și monitorizarea României și pericolele la care este expus fotbalul românesc atât din punctul de vedere al echipelor naționale, cât și din cel al echipelor de club, în cazul în care asemenea acte vor continua.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pericolul ascuns din dulapurile de hotel. Locul în care e cel mai bine să-ți pui...
S-au căsătorit! Într-o discreție totală, Răzvan Simion și iubita lui, Daliana, au făcut pasul cel...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Pepe s-a trezit cu un mesaj din partea fostului soț al Ralucăi Pastramă, chiar în...
România, ocolită de turiștii străini. Motivul pentru care nu vor să-și facă vacanța la noi...
A MURIT! România a mai pierdut o VOCE de AUR!
Dieta pe care o respectă cu SFINȚENIE Dana Rogoz. Are un abdomen plat, deși a...
Vreme la extreme în Bucureşti: de la temperaturi de aproape 40 de grade, la ploaie...
A fost un sex-simbol în anii 1980, dar azi e de nerecunoscut. Actrița i-a șocat...
Mesajul plin de durere al dirigintelui Patriziei Cormos, înainte de înmormântare! „Ce-ți veni să ne...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Ai voie cu remorca pe autostradă? Reguli de respectat când tractezi o rulotă/remorcă
ONU: Riscul utilizării armelor atomice nu a fost niciodată atât de mare / Americanii schimbă...
Unul dintre cei mai BOGAȚI sportivi ai lumii spune care-i CHEIA succesului
S-a schimbat harta LÂNGĂ ROMÂNIA. S-a anunțat modificarea teritoriului
Imagini de la nunta lui Pepe cu Yasmine! Cum au arătat mirii în una dintre...
Miracol. Patru ostatici israelieni în Gaza, salvați după 8 luni de calvar. "Nu mă omorâţi!"
Cristina Spătar, declarații sfâșietoare despre decesul mamei sale: „Avea niște dureri groaznice. Mi se rupea...
Marcel Pavel, mesaj emoționant pentru Pepe în ziua nunții sale cu Yasmine. Ce le-a transmis...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
Câți sportivi calificați la Jocurile Olimpice Paris 2024 are România?
×