Ce spune Gigi Becali despre scrisoarea lui Platini adresată cluburilor din România

Ce spune Gigi Becali despre scrisoarea lui Platini adresată cluburilor din România
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, vineri, la Sport.ro, că avertismentul privind rasismul trimis de președintele UEFA, Michel Paltini, cluburilor din România, prin intermediul FRF, ar putea contribui la oprirea manifestărilor discriminatorii la meciurile de fotbal.
Publicat: 05/10/2012, 16:33
Actualizat: 31/01/2019, 22:34

Becali crede că președintele FRF, Mircea Sandu, l-a informat pe șeful UEFA de incidentele de la meciul Steaua – Rapid, și nu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, apreciind totodată că demersul conducătorului de la Casa Fotbalului a fost unul bun.

„Dacă Platini a scris aia, probabil i-a zis Mircea Sandu. De unde până unde Platini să audă de așa ceva? N-a trimis CNCD nimic la UEFA. Au trimis la FIFA, dacă au trimis. Dar nu cred. Mircea Sandu i-a zis lui Vali: «Bă, vezi că m-a întrebat și Platini ce se întâmplă acolo la voi» Și ca să arate Mircea Sandu că e adevărat ce a spus, l-a pus pe Platini. El poate, că e foarte bun prieten cu Platini. I-o fi spus: «te rog trimite o scrisoare acolo, poate se liniștesc spiritele». Așa cred eu. Și poate chiar e bine ce a făcut Mircea Sandu. L-a rugat pe Platini să trimită o scrisoare. E benefică scrisoarea aia. Scrisoarea lui Platini e bună. Deci Mircea Sandu a făcut un demers bun, zic eu”, a declarat Becali.

Întrebat dacă se așteaptă la manifestări discriminatorii și la meciul Steaua – CFR Cluj, programat duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională, în cadrul etapei a XI-a a Ligii I, finanțatorul stelist a răspuns: „Nu va fi nicio problemă la meciul cu CFR, pentru că șefii de galerie se vor duce la stație și vor vorbi suporterilor. Nu vor fi probleme pentru că galeria Stelei e nebună când n-are Steaua rezultate. Acum sunt așa de bucuroși și așa de fericiți că nu-i mai interesează nici dușmăniile cu Rapid, nici cu câinii, nici cu CFR.”

Președintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis o scrisoare președintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancțiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal, informează, vineri, site-ul oficial al federației.

„Am fost informați cu privire la serioase incidente de sorginte rasistă, care au avut loc în timpul jocului (n.r. – Steaua – Rapid), multe dintre ele prin intermediul bannerelor și scandărilor care se refereau în cel mai inuman mod la comunitățile rome. […] Reiese că, în ultimii ani, multe meciuri dintre cele două echipe au fost marcate de incidente rasiste, numai că interacțiunea pe care am observat-o se află dincolo de orice rivalitate rezonabilă din sportul nostru. Pericolele unor asemenea acte sunt multiple. Țara dumneavoastră va dori să evite deteriorarea reputației sale, care ar putea reieși din imaginea României ca nefăcând parte din comunitatea fotbalului european și din faptul că UEFA ar fi forțată să ia cele mai severe măsuri împotriva cluburilor românești dacă acestea vor etala asemenea practici în competițiile noastre”, se menționeză în scrisoarea semnată de Michel Platini.

Federația Română de Fotbal susține că din adresa președintelui UEFA reies în mod evident preocuparea și îngrijorarea forului continental față de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, precum și monitorizarea României și pericolele la care este expus fotbalul românesc atât din punctul de vedere al echipelor naționale, cât și din cel al echipelor de club, în cazul în care asemenea acte vor continua.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Tragedie în mijlocul petrecerii! Au sărbătorit eliberarea inculpaților în cazul de la Padina, iar un...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ireal! Cum au fost aşteptaţi acasă cei trei fii ai Sidoniei. Imagini sfidătoare: 'Bine v-am...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce...
"N-aveam viteză, 115-120 km pe oră maxim" - Tânărul de 19 ani care a ucis-o...
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Este legal să parchezi pe contrasens?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Arheologii au detectat o structură îngropată și mai multe anomalii lângă piramidele din Giza
×