Senatorul PDL Mihail Hărdău: Renunț la o candidatură pentru un nou mandat

Senatorul PDL Mihail Hărdău: Renunț la o candidatură pentru un nou mandat
Publicat: 08/10/2012, 13:13
Actualizat: 01/02/2019, 22:31

Senatorul PDL Mihail Hărdău, președinte al Comisiei de Învățământ din Senat, a anunțat, luni, că nu dorește să mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar și nu și-a depus dosarul pentru niciun colegiu uninominal la alegerile din 9 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Hărdău susține, într-un comunicat de presă transmis luni, că își menține punctul de vedere conform căruia în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților este normal să candideze un membru al PDL „care a participat și contribuit în ultimii 10 ani la construcția organizației municipale și județene din Cluj”.

„Nu am intenția, nu doresc și nu mi-am depus dosarul de candidat pentru niciun colegiu parlamentar la alegerile parlamentare din 2012. Îmi mențin punctul de vedere că în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților este normal să candideze un membru al PDL care a participat și a contribuit în ultimii 10 ani la construcția organizației municipale și județene din Cluj. Apreciez că interesele cetățenilor din Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților pot fi reprezentate cel mai bine în competiția alegerilor de către un candidat PDL care a demonstrat implicare și dedicare totală permanentă în viața publică și politică locală. Buletinul de Mănăștur în sine nu conferă acest statut”, afirmă Hărdău.

Hărdău a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că renunță la o candidatură pentru un nou mandat de parlamentar și că nu vrea să candideze sub sigla altui partid.

„Nu voi candida pentru nimeni, sub nicio formă. Renunț să candidez pentru un nou mandat de parlamentar”, a spus Mihail Hărdău.

Surse din PDL Cluj declarau, la sfârșitul lunii septembrie, corespondentului MEDIAFAX, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educației, este nemulțumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianței România Dreaptă, deși acesta „nu a muncit nimic și este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi”, fost director al „Accademia di Romania” din Roma.

„Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaților, pe listele Alianței România Dreaptă. Papahagi este susținut de Fundația Creștin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulțumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe același colegiu, și își va găsi o altă opțiune, dacă situația nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiștii și că vrea să câștige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi și a-l trimite pe acesta la Paris, unde și-a făcut studiile”, declarau sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susținut că decizia Alianței România Dreaptă de a-l susține pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaților este „o decizie strâmbă”.

Mihail Hărdău își câștigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 și 2 pentru Camera Deputaților, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaților.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaților s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alții, actualii deputați PDL Daniel Buda, Petru Călian și Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul județean Rareș Rusu, iar pentru Senat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Cristian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×