Senatorul PDL Mihail Hărdău: Renunț la o candidatură pentru un nou mandat

Senatorul PDL Mihail Hărdău: Renunț la o candidatură pentru un nou mandat
Publicat: 08/10/2012, 13:13
Actualizat: 01/02/2019, 22:31

Senatorul PDL Mihail Hărdău, președinte al Comisiei de Învățământ din Senat, a anunțat, luni, că nu dorește să mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar și nu și-a depus dosarul pentru niciun colegiu uninominal la alegerile din 9 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Hărdău susține, într-un comunicat de presă transmis luni, că își menține punctul de vedere conform căruia în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților este normal să candideze un membru al PDL „care a participat și contribuit în ultimii 10 ani la construcția organizației municipale și județene din Cluj”.

„Nu am intenția, nu doresc și nu mi-am depus dosarul de candidat pentru niciun colegiu parlamentar la alegerile parlamentare din 2012. Îmi mențin punctul de vedere că în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților este normal să candideze un membru al PDL care a participat și a contribuit în ultimii 10 ani la construcția organizației municipale și județene din Cluj. Apreciez că interesele cetățenilor din Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaților pot fi reprezentate cel mai bine în competiția alegerilor de către un candidat PDL care a demonstrat implicare și dedicare totală permanentă în viața publică și politică locală. Buletinul de Mănăștur în sine nu conferă acest statut”, afirmă Hărdău.

Hărdău a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că renunță la o candidatură pentru un nou mandat de parlamentar și că nu vrea să candideze sub sigla altui partid.

„Nu voi candida pentru nimeni, sub nicio formă. Renunț să candidez pentru un nou mandat de parlamentar”, a spus Mihail Hărdău.

Surse din PDL Cluj declarau, la sfârșitul lunii septembrie, corespondentului MEDIAFAX, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educației, este nemulțumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianței România Dreaptă, deși acesta „nu a muncit nimic și este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi”, fost director al „Accademia di Romania” din Roma.

„Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaților, pe listele Alianței România Dreaptă. Papahagi este susținut de Fundația Creștin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulțumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe același colegiu, și își va găsi o altă opțiune, dacă situația nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiștii și că vrea să câștige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi și a-l trimite pe acesta la Paris, unde și-a făcut studiile”, declarau sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susținut că decizia Alianței România Dreaptă de a-l susține pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaților este „o decizie strâmbă”.

Mihail Hărdău își câștigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 și 2 pentru Camera Deputaților, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaților.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaților s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alții, actualii deputați PDL Daniel Buda, Petru Călian și Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul județean Rareș Rusu, iar pentru Senat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Cristian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata