CEDO a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat cu suspendare în dosarul de corupție al fostului senator Cătălin Voicu

CEDO a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat cu suspendare în dosarul de corupție al fostului senator Cătălin Voicu
Publicat: 06/03/2013, 19:11
Actualizat: 02/05/2015, 07:10

Curtea Europeană a drepturilor omului a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat în dosarul de corupție al senatorului Voicu. Fostul magistrat a reclamat la CEDO că i s-a încălcat dreptul la imagine deoarece a fost filmat în momentul în care a fost arestat preventiv. Costiniu a fost condamnat în 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență în dosarul fostului senator Cătălin Voicu.

Pe 19 februarie, CEDO a decis că plângerea formulată de Florin Costiniu, fost judecător la Curtea Supremă, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență este inadmisibilă. Potrivit portaluilui hotararicedo.ro, curtea a constatat că reclamantul nu a epuizat căile interne de atac prin utilizarea cărora ar fi putut obține redresarea încălcării pretinse a drepturilor protejate de articolele 3 și 8 din Convenție și care ar fi fost nesocotite cu ocazia arestării și încătușării sale și expunerea sa ulterioară în public.

Florin Costiuniu a depus o plângere la CEDO în care a invocat încălcarea dreptului la respectarea vieții sale private prin faptul că ar fi fost expus publicului spre a fi fotografiat și filmat de jurnaliști la momentul arestării și încătușării sale. Costiniu a mai reclamat și faptul că „măsura încătușării sale nu era justificată față de statutul său social, vârstă, natura acuzației și cooperarea sa cu organele judiciare”

Hotărârea CDEO mai notează că fostul judecător a decis să se adreseze direct instanței internaționale, dar nu a făcut o plângere privind presupusele rele tratamente la care ar fi fost suspus. „Curtea a apreciat că reclamantul putea introduce o plângere întemeiată pe prevederile Legii nr. 275/2006, privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum și o plângere penală împotriva persoanelor responsabile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanei și supunerea la rele tratamente”, se mai arată în dispozitivul hotărârii CEDO

În 1 iunie 2012, fostul președinte al Secției civile a instanței supreme Florin Costiniu a fost găsit vinovat de complicitate la trafic de influență, pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Florin Costiniu a fost trimis în judecată în dosarul în care fostul senator PSD, Cătălin Voicu a fost acuzat de corupție la nivel înalt. În aprilie 2010, Florin Costiniu a fost arestat preventiv în dosarul lui Cătălin Voicu, dar a fost eliberat după câteva zile.

Dosarul în care este inculpat fostul magistrat se află în recurs iar pe 25 martie instanța urmează să finalizele judecata.

Florin Costiniu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere, fiind plecat din București. Soția sa, judecătoarea Viorica Costiniu, a precizat că cel mai probabil acesta nu are nici un comentariu de făcut pe acest subiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×