Ce salariu va primi noul director general al Nuclearelectrica

Ce salariu va primi noul director general al Nuclearelectrica
Publicat: 27/08/2013, 15:58
Actualizat: 01/02/2019, 14:03

Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizație fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro), dar și una variabilă, dacă își va îndeplini indicatorii și criteriile de performanță din contractul de mandat.

„În baza hotărârii AGA a Nucleareletrica din 22 august 2013, care fixează limitele indemnizației fixe pentru administratorii executivi, Consiliul de Administratie al Nucleareletrica a stabilit următoarele cuantumuri ale indemnizației fixe brute lunare pentru administratorii executivi: 24.150 lei brut lunar pentru directorul general, 22.950 lei brut lunar pentru directorul sucursalei Cernavodă, respectiv 95% din indemnizația directorului general”, potrivit datelor companiei de stat.

Directorii care sunt și membri ai Consiliului de Administrație sunt administratori executivi. În perioada în care directorii dețin și calitatea de administrator, aceștia sunt îndreptățiți doar la plata remunerației conform contractului de mandat, fără să primească bani și pentru calitate de membrul al CA.

„Indemnizația fixă brută lunară a directorilor poate avea un cuantum de maxim de șase ori media câștigului salarial brut pe ramura de activitate (…). Având în vedere cuantumul câștigului salarial mediu brut pe ramura energie anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 4.028 lei brut lunar, rezultă că plafonul maxim brut lunar al indemnizației fixe este de 24.168 lei brut lunar”, menționează Nuclearelectrica.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație vor primi o indemnizație fixă lunară și una variabilă. Indemnizația fixă variază între 3.424 lei și 4.028 lei, în funcție de participarea la unul sau mai multe comitete consultative organizate la nivelul Consiliului de Administrație.

„Indemnizația variabilă este plătibilă în funcție de îndeplinirea indicatorilor și criteriilor de performanță stabiliți în contractele de administrare/mandat așa cum sunt preluați din planul de administrare/management”, potrivit sursei citate.

Indemnizația variabilă a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație are două subcomponente. Prima va avea un cuantum anual maxim brut egal cu valoarea anuală a câștigurilor salariale medii brute pe ramura energie, iar a doua va fi în cuantum anual maxim brut de 0,4% aplicat la diferența dintre profitul efectiv realizat și profitul net estimat pentru fiecare exercițiu financiar, dar nu mai mult de valoarea indemnizației fixe anuale determinate conform contractului de administrare.

„În echivalent lunar, subcomponenta variabilă 2 are un cuantum maxim brut lunar egal cu valoarea indemnizației fixe brute lunare, respectiv suma de 4.028 lei brut lunar”, potrivit datelor Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei. Potrivit angajamentelor asumate de guvern față de Fondul Monetar Internațional, un pachet de 10% din acțiunile companiei va trebui listat la bursă în acest an.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, spunea în iunie că Guvernul speră să obțină 300-350 milioane lei din listarea companiei la bursă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii