Ce salariu va primi noul director general al Nuclearelectrica

Redactor:
Carol Dan
Ce salariu va primi noul director general al Nuclearelectrica
Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizație fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro), dar și una variabilă, dacă își va îndeplini indicatorii și criteriile de performanță din contractul de mandat.

Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizație fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro), dar și una variabilă, dacă își va îndeplini indicatorii și criteriile de performanță din contractul de mandat.

„În baza hotărârii AGA a Nucleareletrica din 22 august 2013, care fixează limitele indemnizației fixe pentru administratorii executivi, Consiliul de Administratie al Nucleareletrica a stabilit următoarele cuantumuri ale indemnizației fixe brute lunare pentru administratorii executivi: 24.150 lei brut lunar pentru directorul general, 22.950 lei brut lunar pentru directorul sucursalei Cernavodă, respectiv 95% din indemnizația directorului general”, potrivit datelor companiei de stat.

Directorii care sunt și membri ai Consiliului de Administrație sunt administratori executivi. În perioada în care directorii dețin și calitatea de administrator, aceștia sunt îndreptățiți doar la plata remunerației conform contractului de mandat, fără să primească bani și pentru calitate de membrul al CA.

„Indemnizația fixă brută lunară a directorilor poate avea un cuantum de maxim de șase ori media câștigului salarial brut pe ramura de activitate (…). Având în vedere cuantumul câștigului salarial mediu brut pe ramura energie anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 4.028 lei brut lunar, rezultă că plafonul maxim brut lunar al indemnizației fixe este de 24.168 lei brut lunar”, menționează Nuclearelectrica.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație vor primi o indemnizație fixă lunară și una variabilă. Indemnizația fixă variază între 3.424 lei și 4.028 lei, în funcție de participarea la unul sau mai multe comitete consultative organizate la nivelul Consiliului de Administrație.

„Indemnizația variabilă este plătibilă în funcție de îndeplinirea indicatorilor și criteriilor de performanță stabiliți în contractele de administrare/mandat așa cum sunt preluați din planul de administrare/management”, potrivit sursei citate.

Indemnizația variabilă a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație are două subcomponente. Prima va avea un cuantum anual maxim brut egal cu valoarea anuală a câștigurilor salariale medii brute pe ramura energie, iar a doua va fi în cuantum anual maxim brut de 0,4% aplicat la diferența dintre profitul efectiv realizat și profitul net estimat pentru fiecare exercițiu financiar, dar nu mai mult de valoarea indemnizației fixe anuale determinate conform contractului de administrare.

„În echivalent lunar, subcomponenta variabilă 2 are un cuantum maxim brut lunar egal cu valoarea indemnizației fixe brute lunare, respectiv suma de 4.028 lei brut lunar”, potrivit datelor Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei. Potrivit angajamentelor asumate de guvern față de Fondul Monetar Internațional, un pachet de 10% din acțiunile companiei va trebui listat la bursă în acest an.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, spunea în iunie că Guvernul speră să obțină 300-350 milioane lei din listarea companiei la bursă.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Este ANUNŢUL MOMENTULUI despre ALOCAŢII ŞI PENSII! Ce se va întâmpla în curând
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Truc genial: cum scoți sâmburii din măsline ușor. Secretul grecilor s-a aflat, e senzațional
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide