Un covăsnean a intrat în greva foamei, pentru că nu i se permite exercitarea profesiei de avocat

Un covăsnean a intrat în greva foamei, pentru că nu i se permite exercitarea profesiei de avocat
Un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe a intrat, luni, în greva foamei, îmbrăcat în robă, întrucât, potrivit acestuia, deși este membru în Baroul București, nu se pun în aplicare sentințe definitive privind dreptul lui de a profesa ca avocat, în timp ce Baroul Covasna îl consideră "un infractor".
Publicat: 28/10/2013, 21:04
Actualizat: 18/02/2016, 01:20

Un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe a intrat, luni, în greva foamei, îmbrăcat în robă, întrucât, potrivit acestuia, deși este membru în Baroul București, nu se pun în aplicare sentințe definitive privind dreptul lui de a profesa ca avocat, în timp ce Baroul Covasna îl consideră „un infractor”.

Cristinel Stătulescu, bărbatul care a intrat în greva foamei, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că se consideră „persecutat” de către judecători, un procuror și un polițist din Sfântu Gheorghe, întrucât aceștia nu duc la îndeplinire și nu pun în aplicare sentințe penale definitive cu privire la exercitarea profesiei fără drept, în timp ce decanul Baroului Covasna, avocatul Sabin Calinic, susține că Stătulescu este „un infractor”.

Bărbatul care a început, luni, greva foamei, în fața Tribunalului Covasna, din Sfântu Gheorghe, îmbrăcat în robă, susține că este membru al Baroului București, iar din august 2008 al „Uniunii Naționale a Barourilor 2004”, dar că a fost împiedicat să-și exercite profesia și, mai mult, Baroul Covasna „tradițional”, condus de avocatul Sabin Calinic, i-a intentat procese încă din 2009.

Stătulescu susține că printr-o sentință a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, din 30 martie 2012, rămasă irevocabilă, s-a statuat că el, ca membru al Baroului București, are calitatea de avocat și că întrunește toate cerințele prevăzute de Legea 51/1995 cu privire la exercitarea profesiei de avocat, deținând documentația cerută de această lege.

„Cu toate acestea, acești domni încalcă în picioare hotărâri judecătorești, ulterior fiind cercetat, pentru a doua oară, și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, dosarul fiind soluționat de către Judecătoria Brașov în 2 aprilie prin sentință penală definitivă cu privire la aceeași exercitare a profesiei fără drept, prin care s-a statuat prin rezoluție de neînceperea urmării penale și de scoatere de sub urmărire penală, pentru că fapta nu există”, a spus protestatarul.

De asemenea, Stătulescu a adăugat că judecătorii, „prin abuzul de putere și prin abuzul de drept”, l-au amendat judiciar pe motiv că „a îndrăznit” să refuze un judecător, dar și pentru faptul că a refuzat să dea roba jos.

„S-a constatat prin sentințe civile definitive de către Tribunalul București că suntem îndreptățiți și avem toate prerogativele dispuse de lege de a purta aceste însemne, robă, ștampilă, și să folosim denumirea Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București”, a mai spus Stătulescu, referindu-se la calitatea sa de membru al „Uniunii Naționale a Barourilor 2004”.

La rândul său, decanul Baroului Covasna, avocatul Sabin Calinic, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Cristinel Stătulescu nu este un avocat, „ci un infractor”, Calinic susținând că împotriva acestuia s-a început urmărirea penală pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Decanul Baroului Covasna susține că protestatarul este un fost polițist, iar acesta nu are calitatea de avocat.

În urmă cu patru luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, într-un caz similar, punerea în mișcare a acțiunii penale față de șapte inculpați, pentru „asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni”, „înșelăciune”, „exercitarea fără drept a profesiei de avocat”, „folosirea fără drept a denumirilor Barou, Uniunea Națională a Barourilor din România, a denumirilor specifice profesiei și purtarea robei de avocat”.

Anchetatorii arătau că aceștia au inițiat o asociere și aderarea la aceasta în vederea exercitării fără drept a profesiei de avocat, de folosire fără drept a denumirilor și însemnelor specifice profesiei de avocat și de înșelăciune, precum și inducerea în eroare a mai multor persoane prin prezentarea cu calitatea nereală de avocat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic a fost mutat la Terapie Intensivă, după operație! Ce spun medicii despre starea...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Netflix a dat lovitura cu acest serial. Abonații devin dependenți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?