VREMEA DE CRĂCIUN. Prognoza meteo pentru perioada 24-26 decembrie. Sunt posibile ploi și precipitații mixte

VREMEA DE CRĂCIUN. Prognoza meteo pentru perioada 24-26 decembrie. Sunt posibile ploi și precipitații mixte
Publicat: 17/12/2013, 11:57
Actualizat: 09/01/2020, 01:25

VREMEA DE CRĂCIUN. În majoritatea regiunilor, în perioada Crăciunului sunt posibile ploi sau precipitații mixte, potrivit prognozei ANM, realizată pe baza datelor oferite de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Temperaturile vor fi în general mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă a anului.

VREMEA DE CRĂCIUN – Banat

Vremea se va afla, în timpul Crăciunului, într-o perioadă de încălzire. Astfel pe 26 decembrie temperaturile vor fi cu 3…4 grade mai mari decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Crișana

Între 21 și 24 decembrie media maximelor termice va fi de circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că valorile termice maxime vor atinge o medie de 4…5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și -1 grad, instalându-se astfel un regim termic ușor mai cald decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie. Vor fi posibile precipitații în general slabe, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Transilvania

În perioada Crăciunului, media temperaturilor va fi de 1 grad Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopți, media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne și nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Sunt estimate precipitații slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoză.

VREMEA DE CRĂCIUN – Maramureș

Media maximelor diurne va fi de 2 grade în zilele de 24 și 25 decembrie, pentru ca ulterior să crească ușor. Media minimelor nocturne se va situa între -5 și -3 grade. În aceste condiții, în intervalul de prognoză regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Sunt posibile precipitații slabe, mixte.

VREMEA DE CRĂCIUN – Moldova

De Crăciun, temperaturile medii vor fi de circa 2 grade, iar ulterior media va crește ușor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi situate, între 20 și 29 decembrie, în jurul valorii de -3 grade. Sunt posibile precipitațiil slabe sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare.

VREMEA DE CRĂCIUN – Dobrogea

Media temperaturilor se va situa în intervalul 4…6 grade. După data de 24 decembrie minimele nocturne vor deveni, în medie, ușor pozitive, situându-se în jurul valorii de 1 grad. În aceste condiții, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului. Vor fi condiții de precipitații slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicată între 24 și 28 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Muntenia

În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Sunt posibile precipitații mixte pe arii restrânse.

VREMEA DE CRĂCIUN – Oltenia

Între 21 și 25 decembrie va avea loc o răcire ce va duce media temperaturilor la 2 grade. După 26 decembrie temperaturile cresc. În intervalul 24-29 decembrie, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

VREMEA DE CRĂCIUN – la munte

După 21 decembrie, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 și 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 și -3 grade. Până pe 24 decembrie nu se estimează apariția precipitațiilor, iar ulterior, pe fondul vremii ușor mai calde decât în mod obișnuit, se pot semnala la nivel local lapovițe și ninsori slabe în zona înaltă, chiar și ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×