VREMEA DE CRĂCIUN. Prognoza meteo pentru perioada 24-26 decembrie. Sunt posibile ploi și precipitații mixte

VREMEA DE CRĂCIUN. Prognoza meteo pentru perioada 24-26 decembrie. Sunt posibile ploi și precipitații mixte
Publicat: 17/12/2013, 11:57
Actualizat: 09/01/2020, 01:25

VREMEA DE CRĂCIUN. În majoritatea regiunilor, în perioada Crăciunului sunt posibile ploi sau precipitații mixte, potrivit prognozei ANM, realizată pe baza datelor oferite de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Temperaturile vor fi în general mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă a anului.

VREMEA DE CRĂCIUN – Banat

Vremea se va afla, în timpul Crăciunului, într-o perioadă de încălzire. Astfel pe 26 decembrie temperaturile vor fi cu 3…4 grade mai mari decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Crișana

Între 21 și 24 decembrie media maximelor termice va fi de circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că valorile termice maxime vor atinge o medie de 4…5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și -1 grad, instalându-se astfel un regim termic ușor mai cald decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie. Vor fi posibile precipitații în general slabe, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Transilvania

În perioada Crăciunului, media temperaturilor va fi de 1 grad Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopți, media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne și nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Sunt estimate precipitații slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoză.

VREMEA DE CRĂCIUN – Maramureș

Media maximelor diurne va fi de 2 grade în zilele de 24 și 25 decembrie, pentru ca ulterior să crească ușor. Media minimelor nocturne se va situa între -5 și -3 grade. În aceste condiții, în intervalul de prognoză regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Sunt posibile precipitații slabe, mixte.

VREMEA DE CRĂCIUN – Moldova

De Crăciun, temperaturile medii vor fi de circa 2 grade, iar ulterior media va crește ușor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi situate, între 20 și 29 decembrie, în jurul valorii de -3 grade. Sunt posibile precipitațiil slabe sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare.

VREMEA DE CRĂCIUN – Dobrogea

Media temperaturilor se va situa în intervalul 4…6 grade. După data de 24 decembrie minimele nocturne vor deveni, în medie, ușor pozitive, situându-se în jurul valorii de 1 grad. În aceste condiții, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului. Vor fi condiții de precipitații slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicată între 24 și 28 decembrie.

VREMEA DE CRĂCIUN – Muntenia

În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Sunt posibile precipitații mixte pe arii restrânse.

VREMEA DE CRĂCIUN – Oltenia

Între 21 și 25 decembrie va avea loc o răcire ce va duce media temperaturilor la 2 grade. După 26 decembrie temperaturile cresc. În intervalul 24-29 decembrie, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

VREMEA DE CRĂCIUN – la munte

După 21 decembrie, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 și 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 și -3 grade. Până pe 24 decembrie nu se estimează apariția precipitațiilor, iar ulterior, pe fondul vremii ușor mai calde decât în mod obișnuit, se pot semnala la nivel local lapovițe și ninsori slabe în zona înaltă, chiar și ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb