Primarul din Petroșani, soțul Monicăi Iacob-Ridzi, a demisionat din funcțiile din PDL

Primarul din Petroșani, soțul Monicăi Iacob-Ridzi, a demisionat din funcțiile din PDL

Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că renunță la toate funcțiile pe care le deținea în PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Începând de astăzi (joi – n.r.) rămân simplu membru al PDL. Vă aduc la cunoștință că mi-am depus demisia din toate funcțiile politice pe care le dețin în acest partid, respectiv cea de președinte al Biroului Permanent Local al PDL Petroșani și de prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PDL Hunedoara”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul din Petroșani a precizat că, în ultimii ani, a simțit „anumite rezerve ale partidului” și că nu a abandonat PDL nici măcar atunci când partidul a vrut să o excludă din viața politică pe soția sa, fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi.

„În urmă cu 17 ani, când am intrat în viața politică împreună cu soția mea, mi-am imaginat că într-un partid precum PDL suntem ca într-o mare familie. Întotdeauna am pus pe primul plan al vieții mele munca de partid, sacrificând, de nenumărate ori, viața de familie. În toți acești ani am fost alături de PDL și la bine, dar mai ales la greu. Am trecut prin campanii electorale deosebit de grele, atât în Petroșani, cât și peste tot în Valea Jiului și în județul Hunedoara. Din 2007 am adus PDL trei mandate de primar, obținând întotdeauna un număr de voturi situat peste media generală a partidului. Din păcate am simțit în ultimii ani, tot mai des, anumite rezerve ale partidului față de mine, față de rezultatele mele politice și față de comunitatea pe care o reprezint. Nu am abandonat familia PDL nici atunci când cei care știau că soția mea este o victimă a unei făcături josnice, în loc să ia atitudinea normală și morală a unui partid politic de ținută, căutau soluții pentru a o da la o parte din viața politică. Din cauza tuturor acestor motive, am luat decizia de a renunța la toate funcțiile mele politice din PDL”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul din Petroșani a afirmat că va duce la bun sfârșit proiectele pe care le are pentru comunitatea locală, mulțumindu-le celor care au avut încredere în el.

„Le mulțumesc însă tuturor militanților din acest partid și numeroșilor cetățeni ai municipiului Petroșani, ai Văii Jiului și ai județului Hunedoara care în mod personal sau în mod public mi-au demonstrat că fac parte din marea familie a oamenilor de omenie. Datorită acestora voi continua să fac ceea ce împreună trebuie să ducem la bun sfârșit pentru comunitatea noastră, rugându-i în același timp pe toți cei care pot susține proiectele Petroșaniului să o facă”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Tiberiu Iacob-Ridzi este la al treilea mandat consecutiv în fruntea administrației locale din Petroșani. El a fost ales prima dată în funcția de primar al municipiului Petroșani în 2007, după moartea fostului edil Carol Schreter. În 2008 și mai apoi în 2012 s-a impus din nou la alegerile locale, învingându-i pe reprezentanții PSD și PNL.

Tiberiu Iacob-Ridzi a fost președinte al PDL Petroșani și prim-vicepreședinte al PDL Hunedoara.

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Națională a Tineretului, decizia nefiind definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte