Dăianu, în aprilie 2013: Mă încearcă un disconfort, îmi voi reduce salariul cu 20%. Dăianu, martie 2014: Voi ceda 30% din salariul. Disconfortul a fost teribil. PLUS Ce spune azi președintele interimar al ASF

Dăianu, în aprilie 2013: Mă încearcă un disconfort, îmi voi reduce salariul cu 20%. Dăianu, martie 2014: Voi ceda 30% din salariul. Disconfortul a fost teribil. PLUS Ce spune azi președintele interimar al ASF
Publicat: 07/03/2014, 12:17
Actualizat: 19/05/2015, 21:36

Președintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a anunțat, după ce mass-media a dezvăluit salariile și primele pe care le-a încasat în fruntea acestei instituții, că îl încearcă un „disconfort teribil” și că își va reduce salariul cu 30%. Dăianu nu este însă la prima promisiune de acest gen, în aprilie 2013, el afirmând că își va reduce salariul cu 20% și va dona banii unor școli.

Primul disconfort trăit de Daniel Dăianu a fost din cauza numirilor politice făcute pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. În privința salariului, a declarat în aprilie 2013, în momentul audierilor în fața comisiilor de specialitate din Parlament, își va reduce salariul cu 20%. Cei 20%, Dăianu promitea să îi doneze unor școli.

La zece luni după această promisiune, Dăianu vine cu o nouă promisiune: își reduce salariul cu 30%, deoarece „disconfortul a fost teribil”.

„Am și vorbit cu colegii mei, dar asta este opțiunea mea personală. Voi renunța la 30 la sută din salariul de 12.800 de euro. Actul normativ de înființare a stabilit un standard și poate dacă nu ar fi stabilit, salariile ar fi fost altele, poate substanțial inferioare. Este o lecție amară pentru toată lumea. Eu am returnat acele prime și admit că și colegii meu vor face asta. Disconfortul a fost teribil și am făcut acest gest, într-un fel cer iertare cetățenilor pentru că pentru un salariu pe care îl am nu printr-o decizie arbitrară a mea, ci printr-o decizie colectivă care a avut în vedere un act normativ de înființare”, a declarat Dăianu, după audierile din comisia de buget- finanțe a Senatului care face o anchetă privind activitatea Autorității de Supraveghere-Financiară.

Dăianu: Donațiile lunare au depășit 10% din salariul meu

Președintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a precizat pentru gândul că donațiile sale lunare au depășit 10% din salariul său. El a precizat că o parte din donații au fost făcute la ovid.ro, Junior Achievement și Societatea Națională de Economie.

„Am donații lunare, nu pot spune că în fiecare lună se duc la 20% din salariul meu, nu am stat să-mi construiesc și planific aceste donații. Suma este substanțială, nu cred că mi-am dezavuat acest angajament, fiindcă sunt organizații care pot valida această promisiune, a fost ceva care am decis să fac fără nici o reținere. Organizațiile către care mi-am îndreptat donații lunare, se poate vedea că sunt ong-uri foarte onorabile și care sunt dedicate prin ceea ce fac în misiuni ce nu pot fi puse la discuție” a declarat pentru gândul Daniel Dăianu.

El a adăugat că pe lângă aceste donații, au existat și „donații răzlețe”, care nu au fost lunare.

„Acum referindu-mă la donațiile lunare ele au depășit 10% din salariul meu, contribuțiile lunare către acest ONG-uri. Societatea Națională de Economie nu știu dacă poate fi trecută ca un ONG. Ovid.ro se ocupă de copiii nevoiași și este cunoscută în România, iar GA este dedicată sprijinirii tinerilor cu însușiri antreprenoriale”, a spus Dăianu.

Acesta a subliniat că trece printr-o „perioadă foarte grea” și că nu este un „om care să se bată cu pumnul în piept” cu donațiile făcute.

„Nu mi-am imaginat că va fi cazul să mă întrebe la un moment dat cineva care sunt donațiile pe care le-am făcut. Am ezitat și atunci când am fost întrebat dacă să menționez, însă conjunctura, însă perioada foarte grea prin care trec personal m-au obligat să fac asemenea precizări pntru că nu sunt un om care să mă bat cu pumnul în piept. Nu aș fi scos la iveală aceste donații, nu era cazul, erau decizii ale mele”, a afirmat Dăianu.

Președintele interimar al ASF a dezvăluit că aceste donații nu sunt secrete, ci sunt publice pe site-ul organizațiilor. Astfel, pe site-ul ovid.ro, Daniel Dăianu apare cu donații în 2013 și 2014 cu donații de „5.000 euro și peste” pentru fiecare an.

„Spun pentru prima dată așa ceva: donațiile mele sunt pe site-uri, sunt printre cei mai mari contributori individuali de la aceste organizații. Am făcut donațiile când nu exista scandalul, o asemenea situație teribilă, am făcut asemenea donații pentru că am simțit nevoia să le fac. Nu mi-e indiferent. Așa spre exemplu am donat la Râmnicu Sărat, la un copil pentru copii, aceea nu a fost o donație lunară. Nu am făcut aceste donații din rațiuni fiscale. La cele trei organizații merg peste jumătate din cei 20% promiși. În fiecare lună fac asemenea donații”, a conchis Dăianu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?