Traian Băsescu a fost scuipat în față de un tânăr, la coborârea de pe bricul „Mircea”. Bărbatul a fost reținut pentru ultraj. UPDATE

Traian Băsescu a fost scuipat în față de un tânăr, la coborârea de pe bricul Mircea. Bărbatul a fost reținut pentru ultraj. UPDATE
Publicat: 25/05/2014, 08:51

UPDATE Bărbatul care l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanța, a fost reținut de procurori, fiind acuzat de ultraj și loviri și alte violențe, transmite corespondentul MEDIAFAX. Procurorii Parchetului Tribunalului Constanța au emis, sâmbătă noapte, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanța, sub acuzațiile de ultraj și loviri și alte violențe.

Bărbatul c a fost audiat la Poliția Județeană timp de aproximativ două ore, el spunându-le anchetatorilor că a fost un gest spontan, pe care nu și-l explică.
Conform unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, a fost audiat la sediul Poliției Județene timp de aproximativ două ore, apoi a fost dus la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, pentru o evaluare psihologică.

Sursele citate spun că bărbatul le-a spus polițiștilor și procurorilor, la audieri, că nu își explică gestul făcut la adresa președintelui, el afirmând că „așa i-a venit”.

După ce va fi evaluat psihologic la spital, dacă medicii nu vor decide să îl țină pe bărbat în unitatea medicală, anchetatorii vor continua audierea acestuia.

Președintele Traian Băsescu a fost scuipat în față, de la o distanță foarte mică, de un tânăr din mulțime, în momentul în care a coborât de pe nava școală „Mircea”. Autorul incidentului a fost imobilizat imediat de către ofițerii SPP. Ulterior, bărbatul a fost dus la audieri la sediul Poliției Județene, fiind cercetat pentru ultraj, transmite corespondentul Mediafax. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, numele său este Adrian Zglobiu, are 39 de ani, este șomer și este din Constanța.

Șeful statului s-a șters cu mâna pe față, apoi a continuat să vorbească cu câțiva oameni din mulțimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanța. După ce a stat de vorbă cu oamenii preț de aproximativ două minute, președintele s-a urcat în mașină și a plecat din port.

„A fost un bezmetic care a luat o gură de apă și a vrut să-l stropească pe președinte și în mare i-a reușit intenția, numai că m-a udat pe mine pe haină și pe ceafă, căci eram chiar în spatele președintelui Băsescu. Asta e! Se mai întâmplă când mergi în mulțime”, a declarat consilierul prezidențial Dorel Onaca, pentru Agerpres.

Ponta: Un gest reprobabil

Adversar al lui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a calificat otuși tincidentul de la Constanța drept un „gest reprobabil”.

„Gestul în sine mi se pare un gest reprobabil, întotdeauna, făcut din partea oricui la adresa oricui. Suntem totuși oameni civilizați. Chiar și când avem ceva cu adevărat de reproșat nu o facem în felul acesta. Deci, categoric, gestul este reprobabil. Nu știu mai mult ca să pot să mă exprim mai mult decât atât. Am auzit de la dumneavoastră”, a declarat Ponta răspunzând unei întrebări în legătură cu acest incident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×