Traian Băsescu a fost scuipat în față de un tânăr, la coborârea de pe bricul „Mircea”. Bărbatul a fost reținut pentru ultraj. UPDATE

Traian Băsescu a fost scuipat în față de un tânăr, la coborârea de pe bricul Mircea. Bărbatul a fost reținut pentru ultraj. UPDATE
Publicat: 25/05/2014, 08:51

UPDATE Bărbatul care l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanța, a fost reținut de procurori, fiind acuzat de ultraj și loviri și alte violențe, transmite corespondentul MEDIAFAX. Procurorii Parchetului Tribunalului Constanța au emis, sâmbătă noapte, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanța, sub acuzațiile de ultraj și loviri și alte violențe.

Bărbatul c a fost audiat la Poliția Județeană timp de aproximativ două ore, el spunându-le anchetatorilor că a fost un gest spontan, pe care nu și-l explică.
Conform unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, a fost audiat la sediul Poliției Județene timp de aproximativ două ore, apoi a fost dus la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, pentru o evaluare psihologică.

Sursele citate spun că bărbatul le-a spus polițiștilor și procurorilor, la audieri, că nu își explică gestul făcut la adresa președintelui, el afirmând că „așa i-a venit”.

După ce va fi evaluat psihologic la spital, dacă medicii nu vor decide să îl țină pe bărbat în unitatea medicală, anchetatorii vor continua audierea acestuia.

Președintele Traian Băsescu a fost scuipat în față, de la o distanță foarte mică, de un tânăr din mulțime, în momentul în care a coborât de pe nava școală „Mircea”. Autorul incidentului a fost imobilizat imediat de către ofițerii SPP. Ulterior, bărbatul a fost dus la audieri la sediul Poliției Județene, fiind cercetat pentru ultraj, transmite corespondentul Mediafax. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, numele său este Adrian Zglobiu, are 39 de ani, este șomer și este din Constanța.

Șeful statului s-a șters cu mâna pe față, apoi a continuat să vorbească cu câțiva oameni din mulțimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanța. După ce a stat de vorbă cu oamenii preț de aproximativ două minute, președintele s-a urcat în mașină și a plecat din port.

„A fost un bezmetic care a luat o gură de apă și a vrut să-l stropească pe președinte și în mare i-a reușit intenția, numai că m-a udat pe mine pe haină și pe ceafă, căci eram chiar în spatele președintelui Băsescu. Asta e! Se mai întâmplă când mergi în mulțime”, a declarat consilierul prezidențial Dorel Onaca, pentru Agerpres.

Ponta: Un gest reprobabil

Adversar al lui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a calificat otuși tincidentul de la Constanța drept un „gest reprobabil”.

„Gestul în sine mi se pare un gest reprobabil, întotdeauna, făcut din partea oricui la adresa oricui. Suntem totuși oameni civilizați. Chiar și când avem ceva cu adevărat de reproșat nu o facem în felul acesta. Deci, categoric, gestul este reprobabil. Nu știu mai mult ca să pot să mă exprim mai mult decât atât. Am auzit de la dumneavoastră”, a declarat Ponta răspunzând unei întrebări în legătură cu acest incident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×