Prima pagină » Magazin » Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei

Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei

Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei
Bistrițeanul Lucian Stoian (35 de ani), ocupantul locului 5 la Campionatul mondial de acrobații cu aluatul de pizza, desfășurat în 2012 la Paris, a dezvoltat într-un mod inedit tehnica rotirii aluatului de pizza, scrie Yahoo.ro. Bărbatul a "jonglat" cu mileurile din casa mamei sale.

Stoian s-a apucat de făcut pizza în anul 2000, pe când era student și avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se întreține în perioada studiilor la Cluj. Îndrăgostit de tehnica învârtirii aluatului de pizza, bărbatul s-a perfecționat în țară, apoi în Anglia și Franța.

Tânărul, care acum locuiește la Cluj, este cunoscut nu numai pentru pizza delicioasă pe care o gătește, ci și pentru acrobațiile pe care le face cu aluatul. „Ține foarte mult de practică și de pasiune. La început, țin minte că mi-a făcut mama mileuri rotunde, pe care le udam, pentru a le face mai grele, și exersam. Acum sunt tot felul de nebunii special făcute pentru a putea exersa, cum ar fi imitațiile de aluat din silicon”, explică Stoian.

În prezent, bărbatul reușește să învârtă chiar și trei aluaturi concomitent, pe care ulterior, dacă nu le scapă pe jos, le bagă în cuptor. La concursurile la care participă, se punctează dexteritatea, viteza, spectaculozitatea și creativitatea, spune Stoian. În ultimii ani, de când fenomenul a luat amploare, bărbatul e invitat în diverse restaurante pentru a le împărtăși bucătarilor din secretele sale, scrie Yahoo.

În restaurantul pe care Stoian l-a deschis la începutul acestui an în Cluj, clienții pot gusta sortimente de pizza de care nu s-a mai auzit până acum în România: cu miere, cu nuci, cu smochine sau prune uscate.

La concursurile desfășurate în țară, Stoian nu prea are rival: a luat locul 1 la secțiunea pizza creativă de la Campionatul național de pizza și locul 2 la secțiunea pizza clasică din cadrul aceluiași concurs.

Recomandarea video

Mediafax
Cod galben de vânt puternic în nouă județe și în Capitală
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Anul 2026, istoric pentru infrastructura României: autostrăzi complet finalizate și sute de kilometri pregătiți de inaugurare
Mediafax
Sfântul Nicolae și Legenda lui Moş Nicolae. Ce nume se sărbătoresc azi
Click
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Rodica Stănoiu, înmormântare stranie, fără preot. S-au cântat colinde în loc de veșnica pomenire.
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Mitul sincronizării menstruale: de ce încă persistă o idee infirmată de știință