Angela Gheorghiu și Tiberiu Soare, împreună pe scenă într-un concert de Revelion

Angela Gheorghiu și Tiberiu Soare, împreună pe scenă într-un concert de Revelion
Publicat: 10/11/2014, 18:29

La invitația Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Radio și unul dintre cei mai activi și mai apreciați șefi de orchestră români ai momentului, va asigura conducerea muzicală pentru mai multe concerte susținute în Europa de cunoscuta soprană română, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, trei concerte în legendare săli de profil din Europa vor găzdui evenimente al căror afiș îi va aduce în prim plan pe cei doi artiști români. Acestea se vor desfășura pe 9 noiembrie, la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, pe 16 noiembrie – Musikverein Graz (Austria) și pe 25 noiembrie – Sala Concertgebouw din Amsterdam.

Și ultima zi a anului îl va găsi pe Tiberiu Soare tot la pupitrul unei orchestre europene, într-un nou concert de gală, alături de Angela Gheorghiu. Chiar în seara de Revelion, dirijorul român va asigura conducerea muzicală a Orchestrei Simfonice Saarbrücken, într-un concert extraordinar la Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.

Concertele în care este invitat la pupitru Tiberiu Soare se încadrează într-un proiect mai amplu al sopranei Angela Gheorghiu, care organizează anual o serie de spectacole în perioada toamnă-iarnă, în cele mai importante săli europene, dar și în afara continentului. Colaborarea dintre cei doi artiști români datează de câțiva ani și s-a concretizat în concerte anuale alături de orchestre importante, în mari metropole ale Europei.

Printre recentele evenimente de acest gen se numără concertul dirijat în mai 2013, desfășurat cu participarea Angelei Gheorghiu și a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Iar, în toamna anului 2013, colaborarea dintre cei doi artiști a însemnat alte trei concerte: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) și Paris (Opera Royal – Palatul Versailles).

Totodată, pe 27 iulie, Tiberiu Soare a fost apreciat de publicul german, unde a dirijat Hof Symphoniker Orchester, într-o gală de operă cu Angela Gheorghiu, la Regensburg (Bavaria, Germania).

Soprana română Angela Gheorghiu este un star al operei internaționale. S-a născut la Adjud și, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai cunoscuți dirijori din tânăra generație. Își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici și teatre de operă din țară și participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveția ș.a.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani