Angela Gheorghiu și Tiberiu Soare, împreună pe scenă într-un concert de Revelion

Angela Gheorghiu și Tiberiu Soare, împreună pe scenă într-un concert de Revelion
Publicat: 10/11/2014, 18:29

La invitația Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Radio și unul dintre cei mai activi și mai apreciați șefi de orchestră români ai momentului, va asigura conducerea muzicală pentru mai multe concerte susținute în Europa de cunoscuta soprană română, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, trei concerte în legendare săli de profil din Europa vor găzdui evenimente al căror afiș îi va aduce în prim plan pe cei doi artiști români. Acestea se vor desfășura pe 9 noiembrie, la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, pe 16 noiembrie – Musikverein Graz (Austria) și pe 25 noiembrie – Sala Concertgebouw din Amsterdam.

Și ultima zi a anului îl va găsi pe Tiberiu Soare tot la pupitrul unei orchestre europene, într-un nou concert de gală, alături de Angela Gheorghiu. Chiar în seara de Revelion, dirijorul român va asigura conducerea muzicală a Orchestrei Simfonice Saarbrücken, într-un concert extraordinar la Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.

Concertele în care este invitat la pupitru Tiberiu Soare se încadrează într-un proiect mai amplu al sopranei Angela Gheorghiu, care organizează anual o serie de spectacole în perioada toamnă-iarnă, în cele mai importante săli europene, dar și în afara continentului. Colaborarea dintre cei doi artiști români datează de câțiva ani și s-a concretizat în concerte anuale alături de orchestre importante, în mari metropole ale Europei.

Printre recentele evenimente de acest gen se numără concertul dirijat în mai 2013, desfășurat cu participarea Angelei Gheorghiu și a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Iar, în toamna anului 2013, colaborarea dintre cei doi artiști a însemnat alte trei concerte: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) și Paris (Opera Royal – Palatul Versailles).

Totodată, pe 27 iulie, Tiberiu Soare a fost apreciat de publicul german, unde a dirijat Hof Symphoniker Orchester, într-o gală de operă cu Angela Gheorghiu, la Regensburg (Bavaria, Germania).

Soprana română Angela Gheorghiu este un star al operei internaționale. S-a născut la Adjud și, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai cunoscuți dirijori din tânăra generație. Își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici și teatre de operă din țară și participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveția ș.a.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”