Când va fi gata pasajul de la Piața Sudului. Iată cum arată în acest moment

Publicat: 06/02/2015, 18:51

Ion Dedu, directorul Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, a declarat pentru gândul că lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt în termen. „S-au realizat cam 40 % din pereții mulați de pe rampa de ieșire spre Nițu Vasile și s-au început pereții mulați de pe rampa rampa Văcărești dinspre Nițu Vasile înspre Văcărești. Pereții mulați încă nu se văd, ei vor fi vizibili când se face excavația”, a spus directorul.

Ion Dedu arată că Pasajul de la Piața Sudului face parte din inelul principal de circulație, adică începe de la Pasajul Basarab, continuă cu Bulevardul Nicolae Titulescu-Iancu de Hunedoara-Șos Stefan Cel Mare-Bulevardul Mihai Bravu-Calea Văcărești-Șoseaua Olteniței-Șoseaua Viilor- Strada Panduri- Intersecția Trafic Greu. Inelul principal de circulație se încheie cu Șoseaua Grozăvești și cu Pasajul Basarab.

„Strategia municipalității este să dirijăm circulația către inelul principal și viitorul inel median pe care-l avem în lucru. Pe la Piața Sudului circulă zilnic cam 80.000 de vehicule zilnic. Șoferii stăteau în trafic 6-7 minute, după terminarea pasajului vor sta mult mai puțin”, a mai spus Ion Dedu.

Proiectul pasajului de la Piața Sudului presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, dar și amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier și către stațiile de tramvai. Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei proiectul costă 32 de milionae de euro din fonduri europene.

În prezent, cine trece zilnic prin Piața Sudului e nevoit să ocolească pentru a avea acces la mijloacele de transport în comun. Cu toate că autoritățile îi asigură că totul va fi gata în decembrie 2015, bucureștenii care locuiesc sau muncesc în zonă sunt sceptici cu privire la acest lucru, cu toate că spun că pasajul va fi util.

Ce spun bucureștenii care stau în zonă

„Părerea despre pasaj e bună, numai că depinde când termină”, spune Maria Stanca, care face fizioterapie în zona Piața Sudului.

„E un impediment pentru unii dintre locuitori din București, dar eu zic că e un lucru bun pentru că, în continuare, circulația se va desfășura cu mai multă fluență. M-am bucurat, pentru că eu stau pe Olteniței și aici, în momentul în care vin în direcția asta cu mașina, îmi este greu”, ne-a spus Mircea Stroe.

Pentru bucureștenii care vând produse în Piața Sudului, lucrările la pasaj nu fac decât să încetinească vânzările. „Vin mai puțin oameni. Și așa ne omorâseră cu supermarketurile, dar acum vin mai puțini oameni. Eu care sunt în piață e mai greu”, a spus Andrei Stere, unul dintre producătorii din Piața Sudului.

Cum va arăta Pasajul de la Piața Sudului

Datele tehnice din proiect arată că pasajul subteran de la Piața Sudului se va realiza pe direcția Calea Văcărești – Str. Nițu Vasile și va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcărești vor fi 111 metri, iar rampa spre Nițu Vasile va avea 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălțimea de 5 metri.

De asemenea rampa spre Nițu Vasile va fi o rampă unică cu câte două benzi de circulație pe sens, iar rampa spre Calea Văcărești va fi formată din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulație, fiecare având câte două benzi.

Autoritățile spun că vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor în intersecția dintre Calea Văcăresti, Șoseaua Olteniței și Strada Nițu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație, precum și realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcărești, cât și pe strada Nițu Vasile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni