„- Chelner, este o muscă în ciorbă…” Poveștile din condica de sugestii și reclamații, scrise de turiștii români în noaptea de Revelion

„- Chelner, este o muscă în ciorbă... Poveștile din condica de sugestii și reclamații, scrise de turiștii români în noaptea de Revelion
Publicat: 17/01/2015, 17:47

ANPC a înregistrat, la sfârșitul lui 2014 și începutul acestui an, 33 de sesizări privind petrecerea sărbătorilor de iarnă, majoritatea nefiind încă soluționate, arată autoritatea într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Masa de Revelion a însemnat frig, farfurii nespălate și whiskey terminat înainte de miezul nopții pentru clienții unui restaurant din Constanța. Potrivit reclamației, temperatura în restaurant era de 12 -15 grade C, iar plângerile clienților privind frigul au fost ignorate. În plus, se mai arată în sesizare, aperitivul a fost foarte sărac și servit în farfurii nespălate, paharele și tacâmurile au fost insuficiente, iar la la ora 22.00 consumatorii au fost anunțați că nu mai este whiskey, deși băutura era inclusă în oferta free bar a restaurantului.

Și la Galați, o persoană care și-a petrecut Revelionul într-un restaurant s-a plâns de frig, fum de țigară și lipsa unei instalații de aerisire, precum și de zgomot și de mâncarea rece.

De la Bârnova, județul Iași, a fost făcută o sesizare de persoane care, după ce au luat masa de Revelion, au început să se simtă rău.

La Alba Iulia a fost în schimb reclamată atitudinea personalului dintr-un restaurant. Un client al unui restaurant din Aiud s-a plâns la Protecția Consumatorului că personalul a refuzat să-l servească cu bere.

La Durău, în Neamț, o plângere a vizat nerespectarea meniului stabilit pentru Revelion, mai exact faptul că nu a inclus țuică și vin de colecție, precum și preparatele servite în ziua de 1 ianuarie, care nu corespundeau rețetelor tradiționale.

Un alt petent, care achitase masa de Revelion în avans la un local din Brașov, a fost anunțat că rezervarea respectivă a fost acordată altor clienți.

La Bușteni, unui client i-a fost anulată rezervarea pentru cazare pe motiv ca nu a făcut rezervare și pentru servirea mesei.

Tot în perioada sărbătorilor, clientul unui restaurant din Azuga a reclamat prezența unei insecte în ciorba care i-a fost adusă și un comportament arogant al bucătarului unității.

Legat de cazare în perioada sărbătorilor, sunt mai multe sesizări privind frigul din camere (la Oașa, în Alba, și la Craiova), dar și lipsa apei calde (la Căciulata, din cauza înghețării unei conducte) sau întreruperea acesteia (la Praid).

La Dâmbovicioara, în Argeș, un consumator a reclamat condițiile de cazare care nu corespundeau celor prezentate pe site, precum și faptul că, după ce s-a cazat, i s-a solicitat un alt preț decât cel pentru care își dăduse acordul. Plângeri similare au venit și de la Bușteni și Poiana Țapului.

Condiții de cazare necorespunzătoare sau sub valoarea plătită au fost reclamate și la Sinaia, Sibiu, Păltiniș și Azuga, (în ultimul caz fiind semnalate igrasie și instalația sanitară și cea electrică defecte), în timp ce la Bușteni un consumator a reclamat că lenjeria de pat era ruptă iar la masă au fost puse tacâmuri ruginite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică