„- Chelner, este o muscă în ciorbă…” Poveștile din condica de sugestii și reclamații, scrise de turiștii români în noaptea de Revelion

„- Chelner, este o muscă în ciorbă... Poveștile din condica de sugestii și reclamații, scrise de turiștii români în noaptea de Revelion
Publicat: 17/01/2015, 17:47

ANPC a înregistrat, la sfârșitul lui 2014 și începutul acestui an, 33 de sesizări privind petrecerea sărbătorilor de iarnă, majoritatea nefiind încă soluționate, arată autoritatea într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Masa de Revelion a însemnat frig, farfurii nespălate și whiskey terminat înainte de miezul nopții pentru clienții unui restaurant din Constanța. Potrivit reclamației, temperatura în restaurant era de 12 -15 grade C, iar plângerile clienților privind frigul au fost ignorate. În plus, se mai arată în sesizare, aperitivul a fost foarte sărac și servit în farfurii nespălate, paharele și tacâmurile au fost insuficiente, iar la la ora 22.00 consumatorii au fost anunțați că nu mai este whiskey, deși băutura era inclusă în oferta free bar a restaurantului.

Și la Galați, o persoană care și-a petrecut Revelionul într-un restaurant s-a plâns de frig, fum de țigară și lipsa unei instalații de aerisire, precum și de zgomot și de mâncarea rece.

De la Bârnova, județul Iași, a fost făcută o sesizare de persoane care, după ce au luat masa de Revelion, au început să se simtă rău.

La Alba Iulia a fost în schimb reclamată atitudinea personalului dintr-un restaurant. Un client al unui restaurant din Aiud s-a plâns la Protecția Consumatorului că personalul a refuzat să-l servească cu bere.

La Durău, în Neamț, o plângere a vizat nerespectarea meniului stabilit pentru Revelion, mai exact faptul că nu a inclus țuică și vin de colecție, precum și preparatele servite în ziua de 1 ianuarie, care nu corespundeau rețetelor tradiționale.

Un alt petent, care achitase masa de Revelion în avans la un local din Brașov, a fost anunțat că rezervarea respectivă a fost acordată altor clienți.

La Bușteni, unui client i-a fost anulată rezervarea pentru cazare pe motiv ca nu a făcut rezervare și pentru servirea mesei.

Tot în perioada sărbătorilor, clientul unui restaurant din Azuga a reclamat prezența unei insecte în ciorba care i-a fost adusă și un comportament arogant al bucătarului unității.

Legat de cazare în perioada sărbătorilor, sunt mai multe sesizări privind frigul din camere (la Oașa, în Alba, și la Craiova), dar și lipsa apei calde (la Căciulata, din cauza înghețării unei conducte) sau întreruperea acesteia (la Praid).

La Dâmbovicioara, în Argeș, un consumator a reclamat condițiile de cazare care nu corespundeau celor prezentate pe site, precum și faptul că, după ce s-a cazat, i s-a solicitat un alt preț decât cel pentru care își dăduse acordul. Plângeri similare au venit și de la Bușteni și Poiana Țapului.

Condiții de cazare necorespunzătoare sau sub valoarea plătită au fost reclamate și la Sinaia, Sibiu, Păltiniș și Azuga, (în ultimul caz fiind semnalate igrasie și instalația sanitară și cea electrică defecte), în timp ce la Bușteni un consumator a reclamat că lenjeria de pat era ruptă iar la masă au fost puse tacâmuri ruginite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...