Cântărețul britanic Gary Glitter, condamnat la 16 ani de închisoare, pentru pedofilie

Cântărețul britanic Gary Glitter, condamnat la 16 ani de închisoare, pentru pedofilie
Publicat: 27/02/2015, 18:39
Actualizat: 01/03/2015, 10:44

Gary Glitter, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit vinovat de tentativă de viol, patru cazuri de agresiune și o acuzație de sex cu o fată sub vârsta de 13 ani.

În timpul pronunțării sentinței, judecătorul Alistair McCreath, care l-a condamnat pe fostul cântăreț la 16 ani de închisoare, a declarat că nu a putut găsi „nicio dovadă reală” că Paul Gadd, numele real al lui Glitter, s-ar fi căit pentru faptele sale.

Gary Glitter nu a afișat niciun fel de emoție sau remușcare la ieșirea din sala de judecată.

Judecătorul McCreath i-a spus cântărețului că este clar că victimele sale „au fost foarte afectate” de abuzul la care au fost supuse.

„Le-ai provocat traume de durată și adevărate pentru niciun alt motiv decât pentru a obținere satisfacții de natură sexuală de o manieră total nepotrivită”, a spus judecătorul.

Magistratul a spus că a evaluat gravitatea infracțiunilor folosind normele din prezent, dar sentința a fost limitată la maximumul permis din perioada în care infracțiunile au fost comise, atunci când „sentințele erau mai puțin severe”.

„Infracțiunile pentru care trebuie să dau sentința astăzi au avut loc cu mulți ani în urmă, într-o perioadă în care, mai ales în ceea ce privește o anume infracțiune, pedeapsa maximă este în mod considerabil mai mică decât ceea ce prevede legea în prezent”, a declarat judecătorul McCreath.

Alistair McCreath a spus că echivalentul actual al unui act sexual nepermis cu un copil sub vârsta de 13 ani ar fi violul unui minor, dar a precizat că legea nu îi permite să dea o sentință de închisoare pe viață.

Judecătorul a mai spus că infracțiunea de tentativă de viol este „îndeajuns de gravă” pentru a justifica pedeapsa maximă de șapte ani de închisoare conform vechiului cod penal, reglementările din prezent acordând o pedeapsă mai mică.

Avocata apărării, Sallie Bennett-Jenkins, a spus în sala de judecată că Gary Glitter a fost suspus unui „grad ridicat de demonizare și prezentare negativă” în presă, după ce a fost încarcerat în Vietnam, în 2006, pentru molestarea a două fetițe, în vârstă de 11 și 12 ani.

Bennett-Jenkins a declarat că fostul cântăreț a dus „o viață tot mai izolată” în ultimii zece ani și nu a putut nici măcar să se plimbe pe stradă fără a fi victima demonizării.

Garry Glitter a fost găsit vinovat după un proces care a durat trei săptămâni.

Cântărețul se afla la apogeul carierei sale atunci când a a abuzat două fete, în vârstă de 12 și 13 ani, după ce le-a invitat în cabina sa din culise.

Cea mai tânără victimă a sa avea mai puțin de 10 ani când bărbatul s-a culcat în patul ei și a încercat să o violeze, în 1975.

Judecătorul Alistair McCreath a descris abuzul lui Glitter asupra unei fetițe cu vârsta sub 10 ani ca fiind „îngrozitor” și a spus: ” Este dificil să exagerezi gradul de depravare în care poate fi încadrat acest comportament groaznic”.

Acuzațiile împotriva lui Gadd au ieșit la lumină mulți ani mai târziu, când a devenit prima persoană arestată în urma operațiunii Yewtree, o anchetă lansată de Poliția Metropolitană în urma scandalului legat de acuzațiile de abuz sexual asupra minorilor aduse fostei vedete de televiziune Jimmy Savile, care a murit în 2011, fără să fie anchetat.

Scotland Yard a confirmat că a primit noi informații în urma condamnării lui Gary Glitter, iar noile date „sunt în curs de evaluare”.

Gary Glitter, care a atins apogeul carierei sale muzicale în anii 1970, a executat o pedeapsă de patru luni de închisoare, în 1999, în Marea Britanie, pentru deținere de fotografii pornografice cu minori. Artistul a plătit 4.000 de dolari familiilor celor două fetițe care apăreau în imagini, care și-au retras apoi plângerile. Bărbatul a mai fost condamnat la trei ani de închisoare în Vitenam, în 2006, iar în 2008 a revenit în Marea Britanie, unde a fost luat în evidență de Registrul pentru infractori sexuali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete