Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: „Suntem toți puși în situație jenantă”

Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: Suntem toți puși în situație jenantă
Publicat: 18/03/2015, 12:07
Actualizat: 18/03/2015, 12:51

Vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica a precizat că membrii comisiei nu au putut să întocmească raportul încetării mandatului deputatului Gigi Nețoiu deoarece Constituția prevede că mandatul de deputat încetează la data interzicerii drepturilor electorale, iar comunicarea de la ICCJ a cuprins doar data de la care a rămas definitivă hotârârea de condamnare, dar nu precizează pentru ce.

„Articolul 70, alineat 2 din Constituție prevede că această calitate de parlamentar încetează la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu se spune decât data la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare a inculpatului Gigi Nețoiu, dar nu se spune și pentru ce. (…) Prin modificarea Codului Penal s-au disjuns acestea două, adică te poate condamna, dar nu-ți poate interzice drepturile electorale”, a spus Nica.

El a arătat că membrii Comisiei juridice au trimis acest punct de vedere la Biroul Permanent, sugerând să ceară precizări de la ICCJ.

Deputatul PNL Costică Canacheu, susținut și de deputatul PNL Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că „Biroul Permanent nu și-a îndeplinit atribuțiile”, iar deputații sunt puși într-o situație jenantă, Valeriu Zgonea replicându-i că Biroul Permanent nu are în atribuții solicitarea acestui lucru la ICCJ.

„De ce suntem în această situație să nu avem comunicarea de la ICCJ? Este absolut inexplicabil, suntem toți puși în situație jenantă”, a spus Canacheu, adăugând: „Cum adică, nu putem cere un document? Adică din 2013 nu am fost în stare să rezolvăm această situație? Biroul Permanent avea toate competențele”.

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat: „Dumneavoastră spuneți că Biroul Permanent nu și-a îndeplinit o atribuție pe care nu o avea. Am înțeles, m-am liniștit”.

„Biroul Permanent a solicitat. Este absolut deranjat pentru noi, dar asta este. ICCJ a trimis documentul, dar, în baza legii, trebuia să avem și dosarul. Faceți o chestiune complicată dintr-o chestiune simplă”, a adăugat Zgonea.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, în 4 martie, că deputatul Gigi Nețoiu nu ia niciun drept bănesc de la Camera Deputaților, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al Camerei așteaptă decizia instanței de condamnare definitivă pentru a putea să-l scoată pe Gigi Nețoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gigi Nețoiu, în martie 2014, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?