Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: „Suntem toți puși în situație jenantă”

Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: Suntem toți puși în situație jenantă
Publicat: 18/03/2015, 12:07
Actualizat: 18/03/2015, 12:51

Vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica a precizat că membrii comisiei nu au putut să întocmească raportul încetării mandatului deputatului Gigi Nețoiu deoarece Constituția prevede că mandatul de deputat încetează la data interzicerii drepturilor electorale, iar comunicarea de la ICCJ a cuprins doar data de la care a rămas definitivă hotârârea de condamnare, dar nu precizează pentru ce.

„Articolul 70, alineat 2 din Constituție prevede că această calitate de parlamentar încetează la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu se spune decât data la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare a inculpatului Gigi Nețoiu, dar nu se spune și pentru ce. (…) Prin modificarea Codului Penal s-au disjuns acestea două, adică te poate condamna, dar nu-ți poate interzice drepturile electorale”, a spus Nica.

El a arătat că membrii Comisiei juridice au trimis acest punct de vedere la Biroul Permanent, sugerând să ceară precizări de la ICCJ.

Deputatul PNL Costică Canacheu, susținut și de deputatul PNL Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că „Biroul Permanent nu și-a îndeplinit atribuțiile”, iar deputații sunt puși într-o situație jenantă, Valeriu Zgonea replicându-i că Biroul Permanent nu are în atribuții solicitarea acestui lucru la ICCJ.

„De ce suntem în această situație să nu avem comunicarea de la ICCJ? Este absolut inexplicabil, suntem toți puși în situație jenantă”, a spus Canacheu, adăugând: „Cum adică, nu putem cere un document? Adică din 2013 nu am fost în stare să rezolvăm această situație? Biroul Permanent avea toate competențele”.

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat: „Dumneavoastră spuneți că Biroul Permanent nu și-a îndeplinit o atribuție pe care nu o avea. Am înțeles, m-am liniștit”.

„Biroul Permanent a solicitat. Este absolut deranjat pentru noi, dar asta este. ICCJ a trimis documentul, dar, în baza legii, trebuia să avem și dosarul. Faceți o chestiune complicată dintr-o chestiune simplă”, a adăugat Zgonea.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, în 4 martie, că deputatul Gigi Nețoiu nu ia niciun drept bănesc de la Camera Deputaților, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al Camerei așteaptă decizia instanței de condamnare definitivă pentru a putea să-l scoată pe Gigi Nețoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gigi Nețoiu, în martie 2014, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului