Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: „Suntem toți puși în situație jenantă”

Redactor:
Alina Novaceanu
Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în urmă cu doi ani: „Suntem toți puși în situație jenantă”
Camera Deputaților nu a putut să ia act, miercuri, de încetarea mandatului deputatului Gigi Nețoiu, condamnat în 2013 la închisoare, pe motiv că ICCJ a comunicat data la care a rămas definitivă hotârârea, dar nu și pentru ce, PNL criticând acest lucru care "pune Camera într-o situație jenantă".

Vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica a precizat că membrii comisiei nu au putut să întocmească raportul încetării mandatului deputatului Gigi Nețoiu deoarece Constituția prevede că mandatul de deputat încetează la data interzicerii drepturilor electorale, iar comunicarea de la ICCJ a cuprins doar data de la care a rămas definitivă hotârârea de condamnare, dar nu precizează pentru ce.

„Articolul 70, alineat 2 din Constituție prevede că această calitate de parlamentar încetează la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu se spune decât data la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare a inculpatului Gigi Nețoiu, dar nu se spune și pentru ce. (…) Prin modificarea Codului Penal s-au disjuns acestea două, adică te poate condamna, dar nu-ți poate interzice drepturile electorale”, a spus Nica.

El a arătat că membrii Comisiei juridice au trimis acest punct de vedere la Biroul Permanent, sugerând să ceară precizări de la ICCJ.

Deputatul PNL Costică Canacheu, susținut și de deputatul PNL Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că „Biroul Permanent nu și-a îndeplinit atribuțiile”, iar deputații sunt puși într-o situație jenantă, Valeriu Zgonea replicându-i că Biroul Permanent nu are în atribuții solicitarea acestui lucru la ICCJ.

„De ce suntem în această situație să nu avem comunicarea de la ICCJ? Este absolut inexplicabil, suntem toți puși în situație jenantă”, a spus Canacheu, adăugând: „Cum adică, nu putem cere un document? Adică din 2013 nu am fost în stare să rezolvăm această situație? Biroul Permanent avea toate competențele”.

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat: „Dumneavoastră spuneți că Biroul Permanent nu și-a îndeplinit o atribuție pe care nu o avea. Am înțeles, m-am liniștit”.

„Biroul Permanent a solicitat. Este absolut deranjat pentru noi, dar asta este. ICCJ a trimis documentul, dar, în baza legii, trebuia să avem și dosarul. Faceți o chestiune complicată dintr-o chestiune simplă”, a adăugat Zgonea.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, în 4 martie, că deputatul Gigi Nețoiu nu ia niciun drept bănesc de la Camera Deputaților, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al Camerei așteaptă decizia instanței de condamnare definitivă pentru a putea să-l scoată pe Gigi Nețoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gigi Nețoiu, în martie 2014, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 18 aprilie 2021. Zodia care are nevoie urgentă de relaxare
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×