Tăriceanu le recomandă procurorilor să folosească documente de pe site-ul Senatului. „Nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut”

Tăriceanu le recomandă procurorilor să folosească documente de pe site-ul Senatului. Nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut
Publicat: 20/04/2015, 15:57
Actualizat: 20/04/2015, 19:41

Senatul va transmite toate documentele cerute de procurorii anticorupție referitoare la solicitările privind reținerea și arestarea preventivă a tuturor senatorilor din anii 2014 și 2015, a decis Biroul Permanent, în ședința de luni, 20 aprilie. Cu toate acestea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe procurori, spunând că respectivele documente se află, oricum, pe site-ul Senatului.

„Am sesizat comisia juridică să facă toate materialele soilicitate, sunt toate documente publice, se găsesc pe site-ul Senatului. Am transmis secretarului general al Senatului să trimită toate aceste documente până pe 22 aprilie și să poarte în continuare toată corespondența instituțională cu Parchetul. Nu e niciun fel de problemă, ele oricum sunt pe site-ul Senatului. Dar dacă se dorește ca aceste documente să plece însoțite cu o ștampilă, considerându-se că cele de pe site nu sunt suficiente, este o modalitate care mă duce cu gândul că nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut. Nu e nicio problemă, le furnizăm sub formă scrisă, pe hârtie”, a spus Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Permanent.

Direcția Națională Anticorupție a făcut o nouă solicitare către Senat, prin care cere, din nou, toate înscrisurile în cazul cererii de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova, dar și al celorlalte solicitări de acest fel. De data aceasta, procurorii DNA obligă Senatul să trimită aceste documente până miercuri, 22 aprilie. În caz contrar, transmite DNA, Senatul ar „obstrucționa justiția”.

„Cererea de predare de înscrisuri adresată președintelui Senatului de către procurorii DNA se întemeiază pe dispozițiile art. 170 alin 1 Cod Procedură Penală, potrivit căruia „În cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni și sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanța de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte și să le predea, sub luare de dovadă. În prezenta cerere se arată că „refuzul de punere a dispoziția DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracțiunea de obstrucționare a justiției (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)”, a transmis DNA, sub semnătura procurorilor Constantin Claudiu Dumitrescu și Uncheșelu Jean.

Săptămâna trecută, DNA a trimis două solicitări către Senat prin care cerut toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție, în 2014 și 2015, precum și documentele în cazul senatorului Dan Șova.

„Este o cerere inedită”, a comentat atunci președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii