Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost ELIBERAT după ce și-a motivat gestul. Care este explicația

Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost ELIBERAT după ce și-a motivat gestul. Care este explicația

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Maramureș, care fusese reținut pentru 24 de ore pentru profanare de morminte, a fost eliberat, duminică, și lăsat în grija familiei care îl va interna la un spital de psihiatrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a fost scos din arestul Poliției municipiului Deva de socrul său și transportat direct la un spital de psihiatrie din județul Maramureș.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, Laura Bradu, spunea că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Maramureș, a fost reținut pentru 24 de ore pentru profanare de morminte, după ce a fost surprins în timp ce săpa o groapă pe mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop.

La ieșirea din sediul Poliției orașului Hațeg, unde fusese audiat înainte să fie dus în arest, bărbatul a ținut sub bărbie o icoană cu Iisus Hristos și a strigat: „Am profanat mormântul ca să fie canonizat! Cel mai mare sfânt al Ardealului e sfântul mare preacuvios părinte Arsenie Boca! Sfântul mi-a poruncit în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh să sap! Preafericite părinte patriarh, convoacă membrii Sinodului de urgență pentru că sfântul aștepta să iasă afară din groapă!”.
Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei, de care aparține Mănăstirea Prislop, considerau totul un incident neplăcut.
Ei susțineau că bărbatul a fost observat de paznicul de noapte care făcea turul mănăstirii în timpul cât lăcașul de cult era închis publicului.

„Un incident neplăcut, nefericit care s-a întâmplat la mormântul părintelui Arsenie Boca, respectiv unul dintre pelerini, după ce pelerinajul s-a terminat, a început să efectueze săpături la mormântul părintelui și a reușit să sape zeci de centimetri până a fost surprins de omul de pază”, declara purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu.

Bărbatul a fugit în pădure și a fost urmărit de polițiști, care l-au prins câteva ore mai târziu în parcarea Mănăstirii Prislop, în timp ce aștepta să se deschidă lăcașul de cult pentru a ajunge în incintă.

„Este un gest cu totul imoral, care nu se cade să se facă la mormântul niciunei persoane pentru că cimitirele și locurile de înhumare sunt considerate locuri speciale, de aceea avem grijă de mormintele adormiților noștri. Cu atât mai mult nu se cuvenea să se întâmple un astfel de incident la mormântul părintelui Arsenie Boca”, declara preotul Gabriel Miricescu.
Groapa avea o lungime de 2,4 metri, o lățime de un metru și o adâncime de 50 de centimetri. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, maicile de la Mănăstirea Prislop au refăcut mormântul, astfel că sâmbătă dimineața, când s-a deschis mănăstirea, pelerinii s-au putut din nou închina la crucea de la căpătâiul părintelui Arsenie Boca.
Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 și nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colțurile țării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulți credincioși ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar și cu ocazia unor sărbători religioase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Arheologii cred că au găsit locul în care a murit Augustus, primul împărat al Imperiului...
×