Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost ELIBERAT după ce și-a motivat gestul. Care este explicația

Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost ELIBERAT după ce și-a motivat gestul. Care este explicația

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Maramureș, care fusese reținut pentru 24 de ore pentru profanare de morminte, a fost eliberat, duminică, și lăsat în grija familiei care îl va interna la un spital de psihiatrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a fost scos din arestul Poliției municipiului Deva de socrul său și transportat direct la un spital de psihiatrie din județul Maramureș.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, Laura Bradu, spunea că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Maramureș, a fost reținut pentru 24 de ore pentru profanare de morminte, după ce a fost surprins în timp ce săpa o groapă pe mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop.

La ieșirea din sediul Poliției orașului Hațeg, unde fusese audiat înainte să fie dus în arest, bărbatul a ținut sub bărbie o icoană cu Iisus Hristos și a strigat: „Am profanat mormântul ca să fie canonizat! Cel mai mare sfânt al Ardealului e sfântul mare preacuvios părinte Arsenie Boca! Sfântul mi-a poruncit în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh să sap! Preafericite părinte patriarh, convoacă membrii Sinodului de urgență pentru că sfântul aștepta să iasă afară din groapă!”.
Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei, de care aparține Mănăstirea Prislop, considerau totul un incident neplăcut.
Ei susțineau că bărbatul a fost observat de paznicul de noapte care făcea turul mănăstirii în timpul cât lăcașul de cult era închis publicului.

„Un incident neplăcut, nefericit care s-a întâmplat la mormântul părintelui Arsenie Boca, respectiv unul dintre pelerini, după ce pelerinajul s-a terminat, a început să efectueze săpături la mormântul părintelui și a reușit să sape zeci de centimetri până a fost surprins de omul de pază”, declara purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu.

Bărbatul a fugit în pădure și a fost urmărit de polițiști, care l-au prins câteva ore mai târziu în parcarea Mănăstirii Prislop, în timp ce aștepta să se deschidă lăcașul de cult pentru a ajunge în incintă.

„Este un gest cu totul imoral, care nu se cade să se facă la mormântul niciunei persoane pentru că cimitirele și locurile de înhumare sunt considerate locuri speciale, de aceea avem grijă de mormintele adormiților noștri. Cu atât mai mult nu se cuvenea să se întâmple un astfel de incident la mormântul părintelui Arsenie Boca”, declara preotul Gabriel Miricescu.
Groapa avea o lungime de 2,4 metri, o lățime de un metru și o adâncime de 50 de centimetri. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, maicile de la Mănăstirea Prislop au refăcut mormântul, astfel că sâmbătă dimineața, când s-a deschis mănăstirea, pelerinii s-au putut din nou închina la crucea de la căpătâiul părintelui Arsenie Boca.
Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 și nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colțurile țării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulți credincioși ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar și cu ocazia unor sărbători religioase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele