Ponta explică de ce a lăsat să apară OUG privind salariile demnitarilor: N-am vrut să se spună că mă răzbun pe domnul Iohannis

Ponta explică de ce a lăsat să apară OUG privind salariile demnitarilor: N-am vrut să se spună că mă răzbun pe domnul Iohannis
Publicat: 28/07/2015, 23:17

Victor Ponta a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 TV, la care a avut o intervenție telefonică, despre aplicarea ordonanței prin care se majorează salariile demnitarilor.

„S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. (…) Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun și că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună credință de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situație penibilă și, doi, – că asta a fost și opinia și a lui Liviu Dragnea și a celorlalți șefi de coaliție – părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Nu mi-am schimbat părerea, dar am înțeles punctul de vedere al colegilor mei și am pus bani acolo”, a spus Ponta.

Referitor la faptul că președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a susținut bugetarea ordonanței, premierul a declarat, că a ținut cont de sugestia acestuia.

„Eu am ținut cont, domnul Dragnea e acum președintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. (…) Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis și îi tăiem salariul. De altfel, astăzi, câți bani a cerut Administrația Prezidențială pentru cheltuieli suplimentare atât i-am dat, niciun leu mai puțin, ca să nu se spună ‘Ponta îi taie banii lui Iohannis’ și alte lucruri care sunt destul de meschine”, a menționat el.

Guvernul nu a rediscutat, marți, OUG care majorează salariile demnitarilor, deși premierul Victor Ponta anunțase anterior că „va lua o decizie politică” în acest sens, el exprimându-și totodată dezacordul față de creșterea salariilor demnitarilor înainte de intrarea în vigoare a Legii salarizării. Surse din Ministerul Finanțelor au confirmat, pentru MEDIAFAX, că sumele necesare aplicării acestor majorări de salarii au fost incluse în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Astfel, OUG adoptată de Guvern în perioada în care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar rămâne în vigoare, deși Victor Ponta a declarat anterior că nu este de acord cu acest act normativ și că marți va lua o decizie politică în acest sens.

„Știți foarte bine că acolo a fost o discuție între președinte, domnul Oprea, pe care eu am înțeles-o și am acceptat-o, domnul Mihalache în stilul de pe când era la noi la PSD a vrut să o dea la întors și să arunce pe noi și acum sigur, marți o să luăm decizia politică care să-l ignore pe Mihalache și jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, că eu cred că și demnitarii trebuie să fie plătiți mai bine și trebuie să aibă cel mai mare salariu, dar eu cred că e oportun ca această mărire de salariu să meargă în același timp arătând pentru toată lumea o perspectivă”, a declarat Ponta, vineri, într-o emisiune televizată.

Premierul a făcut o afirmație similară și cu câteva zile înainte să se întoarcă din Turcia, după operația suferită la genunchi.

„Ordonanța cu salariile demnitarilor – eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Dar revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii”, scria Ponta pe Facebook, la începutul lui iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
A murit bărbatul cu primul transplant de rinichi de porc modificat genetic din lume
×