Ponta explică de ce a lăsat să apară OUG privind salariile demnitarilor: N-am vrut să se spună că mă răzbun pe domnul Iohannis

Ponta explică de ce a lăsat să apară OUG privind salariile demnitarilor: N-am vrut să se spună că mă răzbun pe domnul Iohannis
Publicat: 28/07/2015, 23:17

Victor Ponta a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 TV, la care a avut o intervenție telefonică, despre aplicarea ordonanței prin care se majorează salariile demnitarilor.

„S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. (…) Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun și că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună credință de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situație penibilă și, doi, – că asta a fost și opinia și a lui Liviu Dragnea și a celorlalți șefi de coaliție – părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Nu mi-am schimbat părerea, dar am înțeles punctul de vedere al colegilor mei și am pus bani acolo”, a spus Ponta.

Referitor la faptul că președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a susținut bugetarea ordonanței, premierul a declarat, că a ținut cont de sugestia acestuia.

„Eu am ținut cont, domnul Dragnea e acum președintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. (…) Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis și îi tăiem salariul. De altfel, astăzi, câți bani a cerut Administrația Prezidențială pentru cheltuieli suplimentare atât i-am dat, niciun leu mai puțin, ca să nu se spună ‘Ponta îi taie banii lui Iohannis’ și alte lucruri care sunt destul de meschine”, a menționat el.

Guvernul nu a rediscutat, marți, OUG care majorează salariile demnitarilor, deși premierul Victor Ponta anunțase anterior că „va lua o decizie politică” în acest sens, el exprimându-și totodată dezacordul față de creșterea salariilor demnitarilor înainte de intrarea în vigoare a Legii salarizării. Surse din Ministerul Finanțelor au confirmat, pentru MEDIAFAX, că sumele necesare aplicării acestor majorări de salarii au fost incluse în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Astfel, OUG adoptată de Guvern în perioada în care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar rămâne în vigoare, deși Victor Ponta a declarat anterior că nu este de acord cu acest act normativ și că marți va lua o decizie politică în acest sens.

„Știți foarte bine că acolo a fost o discuție între președinte, domnul Oprea, pe care eu am înțeles-o și am acceptat-o, domnul Mihalache în stilul de pe când era la noi la PSD a vrut să o dea la întors și să arunce pe noi și acum sigur, marți o să luăm decizia politică care să-l ignore pe Mihalache și jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, că eu cred că și demnitarii trebuie să fie plătiți mai bine și trebuie să aibă cel mai mare salariu, dar eu cred că e oportun ca această mărire de salariu să meargă în același timp arătând pentru toată lumea o perspectivă”, a declarat Ponta, vineri, într-o emisiune televizată.

Premierul a făcut o afirmație similară și cu câteva zile înainte să se întoarcă din Turcia, după operația suferită la genunchi.

„Ordonanța cu salariile demnitarilor – eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Dar revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii”, scria Ponta pe Facebook, la începutul lui iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari