46 de localități au fost afectate de precipitații în ultimele 24 de ore

46 de localități au fost afectate de precipitații în ultimele 24 de ore
Publicat: 27/11/2015, 15:59

Petre Tobă a făcut declarațiile vineri dimineața, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde a avut loc comandamentul de iarnă la care au fost prezenți prim-minstrul împreună cu mai mulți miniștrii ai cabinetului său direct implicați în măsurile care vor fi luate pentru perioada rece.

Ministrul Tobă a spus că, în ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteo, MAI a intervenit cu 500 de angajați și 305 mjloace de deplasare.

„În ultimele 24 de ore, am avut 46 de localități afectate, 333 de anexe gospodărești inundate, grădini inundate – 167, subsoluri – 10. Am restricționat traficul pe trei drumuri naționale și patru județene. Ceea ce este foarte important este că nu am avut persoane izolate sau decedate în aceste 24 de ore”, a spus ministrul de Interne la ședință.

El a adăugat că sunt pregătiți să intervină în perioada următoare 40.000 de angajați ai MAI – pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră -, cu 7.300 de mijloace.

Ministrul de Interne a delcarat că un rol important îl va avea și prevenirea și angajații ministerului vor acorda o atenție deosebită activităților de prevenire, astfel încât populația să fie informată la timp pentru a putea lua măsuri și a evita situațiile care ar putea pune în pericol viața cuiva.

Petre Tobă a mai spus că MAI a realizat o analiză a situației din ultimii ani și a identificat localitățile care au fost izolate și problemele care au intervenit.

„Am localizat problemele, am concentrat efectivele, astfel încât timpii de intervenție să fie foarte scurți. Vom lua măsuri de resticționare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulaței și deja am aplicat astfel de măsuri tocmai pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau pentru a putea permite administratorilor drumurilor să gestioneze situația”, a declarat Tobă.

MAI va colabora totodată cu autoritățile locale pentru a identifica și ajuta persoanele care au nevoie de îngirjiri medicale speciale.

„Am cerut la nivelul autorităților sprijinul pentru ca să identificăm foarte clar toate persoanele care necesită ajutor medical în această perioadă. Trebuie să ideintificăm bolnavii cronici, trebuie să identificăm dializații, trebuie să identificăm toate celelalte persoane care au nevoie de îngirjire medicală, astfel încât să fim și pregătiți și, dacă este cazul, să putem să-i transportăm din timp spre unitățile spitalicești”, a mai spus ministrul.

Bucureștiul și 35 de județe vor fi, de vineri seară până sâmbătă la prânz, sub avertizare cod galben, fiind anunțate ploi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, precipitații mixt în vestul și nordul Moldovei, Transilvania, Banat și ninsori în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, a atenționat, vineri dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, de vineri, ora 18.00 și până sâmbătă, ora 12.00, va fi sub avertizare cod galben aproape toată țara, cu excepția județelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj.

O avertizare cod portocaliu de precipitații ar putea fi emisă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru unele județe din sudul țării, a declarat directorul ANM Ion Sandu, la comandament.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii