46 de localități au fost afectate de precipitații în ultimele 24 de ore

46 de localități au fost afectate de precipitații în ultimele 24 de ore
Publicat: 27/11/2015, 15:59

Petre Tobă a făcut declarațiile vineri dimineața, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde a avut loc comandamentul de iarnă la care au fost prezenți prim-minstrul împreună cu mai mulți miniștrii ai cabinetului său direct implicați în măsurile care vor fi luate pentru perioada rece.

Ministrul Tobă a spus că, în ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteo, MAI a intervenit cu 500 de angajați și 305 mjloace de deplasare.

„În ultimele 24 de ore, am avut 46 de localități afectate, 333 de anexe gospodărești inundate, grădini inundate – 167, subsoluri – 10. Am restricționat traficul pe trei drumuri naționale și patru județene. Ceea ce este foarte important este că nu am avut persoane izolate sau decedate în aceste 24 de ore”, a spus ministrul de Interne la ședință.

El a adăugat că sunt pregătiți să intervină în perioada următoare 40.000 de angajați ai MAI – pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră -, cu 7.300 de mijloace.

Ministrul de Interne a delcarat că un rol important îl va avea și prevenirea și angajații ministerului vor acorda o atenție deosebită activităților de prevenire, astfel încât populația să fie informată la timp pentru a putea lua măsuri și a evita situațiile care ar putea pune în pericol viața cuiva.

Petre Tobă a mai spus că MAI a realizat o analiză a situației din ultimii ani și a identificat localitățile care au fost izolate și problemele care au intervenit.

„Am localizat problemele, am concentrat efectivele, astfel încât timpii de intervenție să fie foarte scurți. Vom lua măsuri de resticționare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulaței și deja am aplicat astfel de măsuri tocmai pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau pentru a putea permite administratorilor drumurilor să gestioneze situația”, a declarat Tobă.

MAI va colabora totodată cu autoritățile locale pentru a identifica și ajuta persoanele care au nevoie de îngirjiri medicale speciale.

„Am cerut la nivelul autorităților sprijinul pentru ca să identificăm foarte clar toate persoanele care necesită ajutor medical în această perioadă. Trebuie să ideintificăm bolnavii cronici, trebuie să identificăm dializații, trebuie să identificăm toate celelalte persoane care au nevoie de îngirjire medicală, astfel încât să fim și pregătiți și, dacă este cazul, să putem să-i transportăm din timp spre unitățile spitalicești”, a mai spus ministrul.

Bucureștiul și 35 de județe vor fi, de vineri seară până sâmbătă la prânz, sub avertizare cod galben, fiind anunțate ploi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, precipitații mixt în vestul și nordul Moldovei, Transilvania, Banat și ninsori în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, a atenționat, vineri dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, de vineri, ora 18.00 și până sâmbătă, ora 12.00, va fi sub avertizare cod galben aproape toată țara, cu excepția județelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj.

O avertizare cod portocaliu de precipitații ar putea fi emisă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru unele județe din sudul țării, a declarat directorul ANM Ion Sandu, la comandament.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani