Apă plată periculoasă în supermarketurile din Capitală. Cu cât depășeau eșantioanele analizate limita maximă a germenilor

Apă plată periculoasă în supermarketurile din Capitală. Cu cât depășeau eșantioanele analizate limita maximă a germenilor
Publicat: 20/03/2016, 00:19
Actualizat: 05/07/2016, 20:20

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) a demarat începând cu 3 martie o acțiune la nivel național de prelevare a eșantioanelor de apă de masă și apă de izvor din magazine pentru a verifica cum respectă acestea normele în vigoare.

Conform legii, NTG, adică numărul total de germeni care este admis a exista într-un mililitru de apă este de 100, în condițiile în care apa analizată are o temperatură de 22 de grade maxim. Tot ce depășește această limită prezintă un risc, iar depășirea foarte mare a acestui indice poate duce chiar la îmbolnăvirea celui care consumă acea apă.

ANPC a luat eșantioane din diverse sortimente de apă de masă sau de izvor din ” rețeaua comercială a unor lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri din București”. Au fost testate 17 astfel de ape iar dintre acestea 5 sunt neconforme, au stabilit analizele de laborator efectuate la SC Manor Laboratory Center SRL București.

„Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformități:

Sortimentul Winny– apă plată, îmbuteliată în PET-uri cu capaciatatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 1.000, față de limita prevăzută de 100, iar 37grC valoarea obținută era de 600 față de limita prevăzută de 20.

Sortimentul Apa de masa necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 20.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 16.800 față de limita prevăzută de 20 .- Sortimentul Apa de izvor Calipsoîmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 14.700, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 3.200 față de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.820, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 104 față de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, îmuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 900 față de limita prevăzută de 20 „. se arată în comunicatul ANPC.

În aceste cazuri inspectorii au dat amenzii de 50 de mii de lei și au oprit definitv de la comercializare și au retras „din circuitul consumului uman” Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zanelor. „Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului”, mai precizează cei de la ANPC.

Controlul a fost extins și la producator din jud. Ilfov, și unul din Harghita. Totodată la 15 martie ANPC a mai prelevat alte 11 probe care vor fi analizate de acestă dată și din punctul de vedere al conținutului de nitriți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni