Apă plată periculoasă în supermarketurile din Capitală. Cu cât depășeau eșantioanele analizate limita maximă a germenilor

Apă plată periculoasă în supermarketurile din Capitală. Cu cât depășeau eșantioanele analizate limita maximă a germenilor
Publicat: 20/03/2016, 00:19
Actualizat: 05/07/2016, 20:20

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) a demarat începând cu 3 martie o acțiune la nivel național de prelevare a eșantioanelor de apă de masă și apă de izvor din magazine pentru a verifica cum respectă acestea normele în vigoare.

Conform legii, NTG, adică numărul total de germeni care este admis a exista într-un mililitru de apă este de 100, în condițiile în care apa analizată are o temperatură de 22 de grade maxim. Tot ce depășește această limită prezintă un risc, iar depășirea foarte mare a acestui indice poate duce chiar la îmbolnăvirea celui care consumă acea apă.

ANPC a luat eșantioane din diverse sortimente de apă de masă sau de izvor din ” rețeaua comercială a unor lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri din București”. Au fost testate 17 astfel de ape iar dintre acestea 5 sunt neconforme, au stabilit analizele de laborator efectuate la SC Manor Laboratory Center SRL București.

„Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformități:

Sortimentul Winny– apă plată, îmbuteliată în PET-uri cu capaciatatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 1.000, față de limita prevăzută de 100, iar 37grC valoarea obținută era de 600 față de limita prevăzută de 20.

Sortimentul Apa de masa necarbogazoasa Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 20.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 16.800 față de limita prevăzută de 20 .- Sortimentul Apa de izvor Calipsoîmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 14.700, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 3.200 față de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.820, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 104 față de limita prevăzută de 20 .

Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, îmuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obținută era de 2.000, față de limita prevăzută de 100, iar la 37grC valoarea obținută era de 900 față de limita prevăzută de 20 „. se arată în comunicatul ANPC.

În aceste cazuri inspectorii au dat amenzii de 50 de mii de lei și au oprit definitv de la comercializare și au retras „din circuitul consumului uman” Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zanelor. „Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului”, mai precizează cei de la ANPC.

Controlul a fost extins și la producator din jud. Ilfov, și unul din Harghita. Totodată la 15 martie ANPC a mai prelevat alte 11 probe care vor fi analizate de acestă dată și din punctul de vedere al conținutului de nitriți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers