5 metode de combatere a celulitei

5 metode de combatere a celulitei
Publicat: 21/05/2016, 18:47
Actualizat: 01/10/2018, 18:43

Celulita, acel aspect de „coajă de portocală”, este o problemă provocată de dezechilibrul hormonal dintre nivelul de estrogen și progesteron din organism. De aceea, femeile sunt cele mai predispuse. Celulita este mai frecventă pe coapse și fese, întrucât aceste zone au tendința de a stoca mai multă grăsime corporală.

Cafeaua și zahărul în exces, „inamicii” pielii

Printre factorii care favorizează celulita se numără: moștenirea genetică, menopauza, sarcina, modificările de metabolism celular care apar la pubertate, alimentația deficitară bogată în zahăr și fumatul. „Glucoza în exces dereglează metabolismul celulelor adipoase. Zahărul, băuturile acidulate dulci, băuturile fierbinți, pantalonii foarte strâmți și tocurile, chiar și cofeina în exces sunt de evitat, pentru că pot agrava celulita. În mod paradoxal, cremele cu cofeină ajută în cazul celulitei, însă cafeaua în exces are efect invers”, explică Dr. Florentina Zaharia, medic dermatolog în cadrul clinicii Bioderm.

Celulita în stadiu inițial se poate „trata” cu sport (mersul pe jos, înotul etc.) și o alimentație corectă, însă celulita în stadii avansate trebuie „ajutată” cu terapii specifice. „Cremele singure nu ajută”, precizează medicul dermatolog. Dincolo de aspectul inestetic, celulita avansată este o problemă care afectează sănătatea, întrucât poate provoca inflamație cronică și dureri locale.

Medicul dermatolog Florentina Zaharia recomandă cinci terapii care fac minuni în cazul celulitei:

1. Liftingul corporal. Aparatul folosește metoda non-invazivă a aspirației continue, care stimulează microcirculația de la nivelul dermului. „Această tehnică îmbunătățește drenajul limfatic și ajută la eliminarea rapidă a lichidelor, toxinelor și grăsimilor acumulate”, adaugă medicul dermatolog. Astfel, nodulii de grăsime subcutanați, cei care conferă aspectul de „coajă de portocală”, se dezintegrează.

2. Vibrosauna. Este o nouă terapie de vindecare a celulitei, care constă într-o saună terapeutică uscată, echipată cu un pat vibrant, cu aer uscat cald și aer încărcat negativ (aer curățat de bacterii prin ionizare). Vibrosauna este o terapie combinată care implică toate simțurile, relaxează mușchii, îmbunătățește circulația sângelui și alimentarea țesuturilor, accelerează metabolismul celular și reduce tensiunea arterială. „ Pe lângă celulită, vibrosaua este recomandată și pentru ameliorarea altor probleme de sănătate, precum durerile de spate, leziunile sportive, tensiunea arterială ridicată sau insomnie”, mai spune medicul Florentina Zaharia. O ședință de 30 de minute la vibrosaună echivalează cu pierderea a 900 de calorii.

3. Termocuverta. Este, de fapt, o saună locală, care ajunge la temperaturi ridicate și care ajută la arderea țesutului adipos și creșterea semnificativă a metabolismului celular. Căldura declanșează în organism mecanisme complexe neurologice, vasculare și metabolice care reduc durerea. Termocuverta are aspectul unui sac de dormit și este confecționată asemeni unei pături electrice.

4. Electrostimulare. Este una dintre cele mai simple și sigure metode de creștere a tonuslui muscular și de reducere a țesutului adipos. Electrozii aplicați pe piele generează impulsuri electrice, de o intensitate suportabilă, care nu produc disconfort, cu rolul de a determina contracția fibrelor musculare. Astfel, sunt antrenate toate grupele musculare simultan, într-un timp foarte scurt. 45 de minute de electrostimulare echivalează cu șase ore petrecute în sala de fitness.

5. Patul cu lumină roșie. Fotostimularea cu lumină roșie de joasă frecvență acționează asupra colagenului din stratul profund al pielii, dermul, stimulând producția acestuia. Printre beneficiile acestei terapii se numără: ameliorarea celulitei, reducerea vizibilă a ridurilor de pe față, piele mai fermă și mai catifelată, unghii mai puternice și mai sănătoase, o mai bună circulație a sângelui etc. De altfel, terapia cu lumină roșie este la mare căutare în rândul vedetelor de la Hollywood.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple