Rezultate „și pozitive, și negative” la analizele dezinfectanților Hexi Pharma. Parchetul trimite probe și în străinătate

Rezultate „și pozitive, și negative la analizele dezinfectanților Hexi Pharma. Parchetul trimite probe și în străinătate
Publicat: 23/08/2016, 19:29

La Parchetul General au fost trimise de la Institutul Cantacuzino rezultatele analizelor făcute pentru eficiență pe o parte dintre produsele ridicate de la spitale din țară, în ancheta Hexi Pharma. Procurorul General a susținut, marți dimineață, că rezultatele sunt „și negative și pozitive”.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm în detaliu, acum, ceea ce solicitați dumneavoastră, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot care va fi trimis acestui institut. Rezultatele sunt de ambele tipuri, și negative și pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante. Relevanța concluziilor este cea finală. Chiar dacă am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru că urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci când avem totalitatea probațiunii putem ajunge la o concluzie. Până atunci putem face doar speculații”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general spune că vor fi trimis probe din biocide în străinătate, pentru a fi testate în laboratoare specializate.

Marți dimineață, polițiștii, sub coordonarea Parchetului General, au mers la mai multe spitale din țară pentru a ridica documente necesare în continuarea cercetărilor din ancheta Hexi Pharma, au precizat oficiali din cadrul instituției pentru MEDIAFAX.

În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, șef de producție la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

„În această cauză a evoluat cercetarea penală și suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părți civile, unități spitalicești, care s-au constituit părți civile în cauză. Prejudiciul, așa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secțiune a dosarului care să poată fi soluționată într-o perioadă rezonabilă”, a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

În paralel, procurorii DNA cercetează activități de corupție legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soția lui Dan Condrea și fratele acesteia dar și directorul general al firmei, Flori Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii