Rezultate „și pozitive, și negative” la analizele dezinfectanților Hexi Pharma. Parchetul trimite probe și în străinătate

Rezultate „și pozitive, și negative la analizele dezinfectanților Hexi Pharma. Parchetul trimite probe și în străinătate
Publicat: 23/08/2016, 19:29

La Parchetul General au fost trimise de la Institutul Cantacuzino rezultatele analizelor făcute pentru eficiență pe o parte dintre produsele ridicate de la spitale din țară, în ancheta Hexi Pharma. Procurorul General a susținut, marți dimineață, că rezultatele sunt „și negative și pozitive”.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm în detaliu, acum, ceea ce solicitați dumneavoastră, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot care va fi trimis acestui institut. Rezultatele sunt de ambele tipuri, și negative și pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante. Relevanța concluziilor este cea finală. Chiar dacă am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru că urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci când avem totalitatea probațiunii putem ajunge la o concluzie. Până atunci putem face doar speculații”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general spune că vor fi trimis probe din biocide în străinătate, pentru a fi testate în laboratoare specializate.

Marți dimineață, polițiștii, sub coordonarea Parchetului General, au mers la mai multe spitale din țară pentru a ridica documente necesare în continuarea cercetărilor din ancheta Hexi Pharma, au precizat oficiali din cadrul instituției pentru MEDIAFAX.

În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, șef de producție la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

„În această cauză a evoluat cercetarea penală și suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părți civile, unități spitalicești, care s-au constituit părți civile în cauză. Prejudiciul, așa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secțiune a dosarului care să poată fi soluționată într-o perioadă rezonabilă”, a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

În paralel, procurorii DNA cercetează activități de corupție legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soția lui Dan Condrea și fratele acesteia dar și directorul general al firmei, Flori Dinu.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Dan Negru nu va uita cât va trăi data de 7 decembrie 2021. La 50...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...