METEO. Vremea, la sfârșit de săptămână, în București și în țară

METEO. Vremea, la sfârșit de săptămână, în București și în țară
Publicat: 01/06/2017, 16:32

Vineri vremea va fi caldă și în general frumoasă în țară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sud-vestice, sudice și la munte. Mai ales în orele după-amiezii, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină, local în Banat, Oltenia, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 30 de grade în vest și sud-vest, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni.

Și în capitală vremea va fi în continuare caldă, cu o temperatură maximă de 28…29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi în jurul a 16 grade.

La munte vremea va fi caldă, dar și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona Carpaților Meridionali și pe arii restrânse în celelalte masive. Valorile termice vor marca o creștere ușoară în masivele vestice, iar în rest nu vor avea variații față de intervalul precedent.

De partea celalată, la mare se așteptă o vreme predominant frumoasă, cu cerul variabil la senin. La începutul intervalului, vor fi condiții pentru averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi de 22 … 23 de grade, iar cele minime de 17 … 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 20 de grade.

Pentru sâmbătă, meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 22 și 30 de grade și minime între 6 și 18 grade. În sud-vestul și sudul țării precum și în zona montană, temporar înnorările vor fi accentuate și în special după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform vor fi căderi de grindină și se vor acumula cantități mai importante de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mai reduse.

La munte temperatura se va menține caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, însă îndeosebi după-amiaza și seara, temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zona Carpaților Meridionali și a Munților Bantului și cu totul izolat în restul masivelor montane. În unele zone vor fi căderi de grindină și se vor acumula cantități de apă mai însemnate.

Cei care se află la mare în minivacanța de rusalii vor avea parte, sâmbătă, de o vreme schimbătoare ca aspect, cu cerul variabil. În cursul după-amiezii, vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 16… 18 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării se va menține între aceleași valori de 18…20 de grade.

Duminică, temperaturile rămân ridicate, fiind posibile averse în toate zonele țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare