METEO. Vremea, la sfârșit de săptămână, în București și în țară

METEO. Vremea, la sfârșit de săptămână, în București și în țară
Publicat: 01/06/2017, 16:32

Vineri vremea va fi caldă și în general frumoasă în țară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sud-vestice, sudice și la munte. Mai ales în orele după-amiezii, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină, local în Banat, Oltenia, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 30 de grade în vest și sud-vest, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni.

Și în capitală vremea va fi în continuare caldă, cu o temperatură maximă de 28…29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi în jurul a 16 grade.

La munte vremea va fi caldă, dar și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona Carpaților Meridionali și pe arii restrânse în celelalte masive. Valorile termice vor marca o creștere ușoară în masivele vestice, iar în rest nu vor avea variații față de intervalul precedent.

De partea celalată, la mare se așteptă o vreme predominant frumoasă, cu cerul variabil la senin. La începutul intervalului, vor fi condiții pentru averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi de 22 … 23 de grade, iar cele minime de 17 … 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 20 de grade.

Pentru sâmbătă, meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 22 și 30 de grade și minime între 6 și 18 grade. În sud-vestul și sudul țării precum și în zona montană, temporar înnorările vor fi accentuate și în special după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform vor fi căderi de grindină și se vor acumula cantități mai importante de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mai reduse.

La munte temperatura se va menține caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, însă îndeosebi după-amiaza și seara, temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zona Carpaților Meridionali și a Munților Bantului și cu totul izolat în restul masivelor montane. În unele zone vor fi căderi de grindină și se vor acumula cantități de apă mai însemnate.

Cei care se află la mare în minivacanța de rusalii vor avea parte, sâmbătă, de o vreme schimbătoare ca aspect, cu cerul variabil. În cursul după-amiezii, vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 16… 18 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării se va menține între aceleași valori de 18…20 de grade.

Duminică, temperaturile rămân ridicate, fiind posibile averse în toate zonele țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu