Mama polițistului Gigină, după afirmațiile lui Oprea: Copilul meu nu era la plimbare, se afla la ordin

Mama polițistului Gigină, după afirmațiile lui Oprea: Copilul meu nu era la plimbare, se afla la ordin
Publicat: 07/10/2017, 11:42
Actualizat: 09/10/2017, 13:14

Declarația acesteia vine în contextul în care Gabriel Oprea a declarat, vineri seara, la ieșirea din DNA, că este nevinovat pentru accidentul în urma căruia Bogdan Gigină și-a pierdut viața.

„Sunt nevinovat, repetă domnul Gabriel Oprea pentru a nu știu cîta oară în decursul celor doi ani de cînd copilul meu nu mai călca pămîntul. Nevinovat, domnule Oprea, este copilul meu care a murit pe o șosea plină de apă într-o baltă de sînge, după 12 ore de program; după ce timp de ore v-a așteptat în dispozitiv cu hainele ude pentru ca dumneavoastră să ajungeți în siguranță acasă. Este ca și cum ați fi urcat un orb pe motor și i-ați fi cerut să vă deschidă drumul. Casca nu era funcțională, era în ora 12 de program, solicitarea verbală a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptată, iar de „coloană oficială” nu poate fi vorba. Așa este: gropile nu au fost semnalizate…dar copilul meu se află acolo la ORDIN, nu era plecat la plimbare!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a venit, vineri seară la DNA, pentru a da declarații în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină. Oprea a declarat, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că a spus adevărul în fața anchetatorilor și că se consideră nevinovat.

„Am dat declarații în legătură cu accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină. Am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, polițistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate”, a spus Oprea.

„Dosarul încă se află în faza de urmărire penală. (…) Este un dosar complex. Domnul Gabriel Oprea are o calitate specială. La doi ani de zile suntem în fața unui act procedural pe care l-am dorit, pe care l-am scontat, despre care putem spune că e o reușită în dosar”, a spus avocatul familie Gigină, Daniel Ionașcu, vineri seara.

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea Gabriel.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere, numărul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptățiți la însoțire permanentă conform prevederilor legale”, explică DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Intră în vigoare în luna octombrie
Adrian Minune nu s-a putut abține. Ce l-a făcut pe manelist să plângă în hohote
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pasărea care adoptă sau ucide puii altor păsări