Mama polițistului Gigină, după afirmațiile lui Oprea: Copilul meu nu era la plimbare, se afla la ordin

Mama polițistului Gigină, după afirmațiile lui Oprea: Copilul meu nu era la plimbare, se afla la ordin
Publicat: 07/10/2017, 11:42
Actualizat: 09/10/2017, 13:14

Declarația acesteia vine în contextul în care Gabriel Oprea a declarat, vineri seara, la ieșirea din DNA, că este nevinovat pentru accidentul în urma căruia Bogdan Gigină și-a pierdut viața.

„Sunt nevinovat, repetă domnul Gabriel Oprea pentru a nu știu cîta oară în decursul celor doi ani de cînd copilul meu nu mai călca pămîntul. Nevinovat, domnule Oprea, este copilul meu care a murit pe o șosea plină de apă într-o baltă de sînge, după 12 ore de program; după ce timp de ore v-a așteptat în dispozitiv cu hainele ude pentru ca dumneavoastră să ajungeți în siguranță acasă. Este ca și cum ați fi urcat un orb pe motor și i-ați fi cerut să vă deschidă drumul. Casca nu era funcțională, era în ora 12 de program, solicitarea verbală a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptată, iar de „coloană oficială” nu poate fi vorba. Așa este: gropile nu au fost semnalizate…dar copilul meu se află acolo la ORDIN, nu era plecat la plimbare!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a venit, vineri seară la DNA, pentru a da declarații în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină. Oprea a declarat, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că a spus adevărul în fața anchetatorilor și că se consideră nevinovat.

„Am dat declarații în legătură cu accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină. Am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, polițistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate”, a spus Oprea.

„Dosarul încă se află în faza de urmărire penală. (…) Este un dosar complex. Domnul Gabriel Oprea are o calitate specială. La doi ani de zile suntem în fața unui act procedural pe care l-am dorit, pe care l-am scontat, despre care putem spune că e o reușită în dosar”, a spus avocatul familie Gigină, Daniel Ionașcu, vineri seara.

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea Gabriel.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere, numărul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptățiți la însoțire permanentă conform prevederilor legale”, explică DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....