Primele declarații ale lui Sebastian Ghiță, după fuga din țară: „Kovesi a fost la mine acasă”. Motivul pentru care fostul deputat a ieșit la rampă

Primele declarații ale lui Sebastian Ghiță, după fuga din țară: „Kovesi a fost la mine acasă. Motivul pentru care fostul deputat a ieșit la rampă
Publicat: 12/02/2018, 00:09
Actualizat: 12/02/2018, 10:50

„Până în 2014 am avut relații normale, Kovesi părea normală la cap.A venit la mine acasă. Kovesi a fost la mine acasă, în Ploiești. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii. Numai cine nu vrea să vadă nu vede.Mă întâlneam cu dânsa, mă consideram apropiat. Sunt dezamăgit de cât de naiv și tăntălău ce am fost eu.Sunt indignat că un om cu o demnitate și funcție atât de mare poate să distrugă o instituție”, a spus Ghiță care a intervenit, în direct la Antena 3, după ce postul a difuzat o serie de înregistrări puse la dispoziție de fostul deputat PSD, Vlad Cosma. Potrivit acestora, procurorii de la DNA Ploiești, printre care Mircea Negulescu și Lucian Onea îi cereau „plantarea de probe” pentru un dosar în care erau vizați Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta.

„Sunt lucruri pe care le-am spus public, nebănuind că o astfel de crimă, pentru că ce ați prezentat este o crimă, nu am crezut că niște criminali, niște nemernici, Onea, Portocală, sunt niște neoameni. Nu știam că și Kovesi știa, se bucura, aștepta cu nerăbdare” a spus Sebastian Ghiță, la Antena 3.

„Domnul Augustin Lazăr trebuie să îi aresteze mâine. Eu oricum voi face plângere penală. Tot timpul încearcă să influențeze martori, fură hârtiile, strică calculatoarele. Noroc că noi avem toate hârtiile. Gândiți-vă că acești oameni mâine arestează pe nu știu cine la DNA Ploiești. Unul din martorii ăștia acoperiți pe care i-au folosit. Mi-au făcut mie un dosar cum de știu acest lucru. Știa tot orașul ce făcea acest Portocală. Doar Bucureștiul nu voia să știe. Inventau prejudicii, identități, fapte, falsificau percheziții informatice”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Pe 26 decembrie 2016, după fuga sa din țară, Sebastian Ghiță a dezvăluit, prin intermediul unei înregistrări difuzate la RTV, cum a cunoscut-o pe Laura Codruța Kovesi. ”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 și K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 și a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele din întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul șef al doamnei Kovesi”, a spus el.

Ghiță a mai prezentat o serie de printuri despre care a susținut că sunt mailuluri pe adresa cucuveauamov al Codruței Kovesi, dar și serii de bancnote care s-ar fi folosit în flagrantul de la Realitatea.

„Poate într-o zi o să vedem mai multe date.Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă își mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu și cu mine și chefuiam cu lăutarii și cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. În perioada respectivă, mandatul de deputat al lui Ghiță a expirat, rămânând fără imunitate. Acesta era cercetat și judecat în mai multe cauze.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Sebastian Ghiță a fost eliberat, la finalul lunii mai, 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern